Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Creative 5 mrt 2020

Inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete independent magazines

We weten dat alles steeds digitaler wordt. Logisch ook want dat is natuurlijk veel beter voor het milieu. Toch heeft een mooi print magazine ook iets magisch. Wij hebben onze favoriete tastbare, independent magazines vol inspiratie voor jou op een rijtje gezet.

Deze magazines met mooie foto’s en diepgaande interviews zijn prachtig én inspireren ons vaak nog jaren later. Wij vertellen je alles over deze niche tijdschriften.

Beste independent magazines

Independent magazines zijn een verhaal apart. Het zijn niet de glimmende, A4-formaat tijdschriften met een gratis lippenstift in een plastic zakje die in de supermarkt liggen. Nope, independent magazines zijn zowel tijdschriften als een soort kunstobjecten.

Het is begonnen als een niche beweging voor “misfits” en creatievelingen. De onderwerpen van de tijdschriften zijn enorm uiteenlopend. Of je nu kiest voor een tijdschrift over reizen, mode, feminisme of interieur, voor iedereen is er wel iets. Het draait voornamelijk om de hoge kwaliteit en het prachtige design. Dit zijn onze favorieten.

1. CEREAL

Met stipt op nummer één staat bij ons het onafhankelijke reis- en stijlmagazine CEREAL. Het tijdschrift wordt gemaakt in Bath, Verenigd Koninkrijk en staat bomvol prachtige interviews en fotoseries. Elk nummer focust zich op een paar verschillende bestemmingen op de wereld. Verwacht veel reisverhalen, interviews over design, kunst en stijl.

2. Apartamento

Ook independent magazine Apartamento is een must read als je het ons vraagt. Zeker als je interesse hebt in interieur en op zoek bent naar inspiratie voor jouw huis is dit een aanrader. Het is namelijk een interieur magazine dat sinds 2008 twee keer per jaar verschijnt. Verwacht interviews met mensen en fotoreportages van hun huizen en hun dagelijkse leven.

3. TOILETPAPER

Door naar een iets eigenaardiger tijdschrift; TOILETPAPER. Ook dit magazine komt twee keer per jaar uit en staat bomvol met kunstzinnige foto’s van verschillende fotografen en kunstenaars. Er staat relatief weinig tekst in de edities van TOILETPAPER, maar dat is ook niet nodig. Deze inspirerende foto’s spreken voor zich.

4. The Gentlewoman

Ook independent magazine The Gentlewoman raden we bij NSMBL aan als je op zoek bent naar inspiratie en fijne teksten. Dit tweejaarlijkse tijdschrift draait volledig om kunst en cultuur. The Gentlewoman wil moderne vrouwen met een eigen stijl en een interessant doel in de spotlight zetten. Je leest er alles over mode, maar op een persoonlijke en originele stijl. Ook tekstueel komt dit tijdschrift trouwens niks tekort.

5. Another Escape

De laatste aanrader op gebied van originele en inspirerende tijdschriften is Another Escape. Dit is een outdoor lifestyle magazine met een focus op creatieve cultuur en duurzaam leven. De edities van dit independent magazine staan vol met verhalen van mensen die geïnspireerd zijn door de natuur. Dat is wel even iets anders dan de standaard roddelbladen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete independent magazines
Sluiten