Luisteren maar: deze 10 inspirerende podcasts zijn ideaal voor onderweg of op het strand

Ideaal voor op de fiets, in de trein, op het strand, in het park of gewoon thuis: inspirerende podcasts. Want wat is nou lekkerder dan op je luie gemakje luisteren naar boeiende en inspirerende gesprekken? Weinig, vinden wij. Daarom zetten wij de meest inspirerende podcasts voor je op een rij.

Inspirerende podcasts

Je fietst elke dag dezelfde route naar werk of school en en je hebt inmiddels ook je Spotify-afspeellijsten wel uitgespeeld. Herkenbaar? Dan wordt het tijd om podcasts te luisteren en wij helpen je met kiezen.

1. Bedrock Talks met Lisanne van Marrewijk en Rosa Bertram

In Bedrock Talks nodigen hosts Lisanne en Rosa inspirerende mensen uit. Van voedingsdeskundigen tot gelukspsychologen tot mensen met kennis van het milieu. Deze twee meiden zijn in staat om zware onderwerpen op een luchtige manier over te brengen en van verschillende kanten te belichten. Een must als je op zoek bent naar een Nederlandse podcast met wat verdieping en praktische tips voor een bewuster leven.

2. TittyMag’s Sweet Sixteen Podcast met Cathelijne Blok

In TittyMag’s Sweet Sixteen Podcast gaat Cathelijne Blok – oprichtster van TittyMag – in gesprek met inspirerende vrouwen over de vraag: wat had jij jouw zestienjarige zelf willen vertellen? Hierdoor komen verrassende gesprekken en altijd een leuk verhaal naar voren.

3. Master Your Mindset met Michael Pilarczyk en Cindy Koeman

Michael Pilarczyk en Cindy Koeman zijn oprichters van de Master Your Mindset Academy en verspreiden hun denkwijze via een eigen podcast. Verwacht een mix van zakelijke adviezen en spiritualiteit in een modern jasje. Michael geeft advies over hoe je de beste versie van jezelf kan worden. Nou hoeft dat natuurlijk niet altijd, maar de twee hosts geven een verfrissende blik op hoe je beslissingen neemt die een gevolg hebben op de rest van je leven. Ze sluiten dan ook niet voor niets af met hun motto: “Leef je mooiste leven”.

4. 30 minuten RAUW met Ruud de Wild

We kennen Ruud de Wild natuurlijk als radio-dj, maar inmiddels is hij ook een heuse podcast host. En dat doet hij goed: in dertig minuten vraagt hij zijn gast het hemd van het lijf. Van persoonlijke zaken tot algemene levenslessen. Het resultaat? Een kort, maar verrassend openhartig gesprek, ook met mensen achter wie je dat niet direct zocht.

5. Yous & Yay New Emotions met Sef en Faberyayo

Voor de podcast van Sef en Faberyayo moet je even de tijd uittrekken, maar dan heb je ook wat. Zoals ze het zelf omschrijven bestaan hun podcasts uit een héél lang gesprek met een interessant iemand. De podcasts duren anderhalf uur om precies te zijn. Ze hebben gasten als Anna Nooshin, Ilja Gort (anderhalf uur praten over wijn, wij hebben hier geen moeite mee) en Naaz.

En dan nog een aantal Engelstalige podcasts voor de liefhebbers:

7. Gurls Talk met Adwoa Aboah

Gurls Talk is opgericht door Adwoa Aboah, een supermodel dat zich graag uitspreekt over onbesproken onderwerpen. Denk aan seks, depressie, liefde, inclusiviteit en politiek. Ze bespreekt dit niet alleen, maar nodigt gasten uit die zich hard maken voor bepaalde onderwerpen. Elke week een nieuwe podcast met een inspirerend thema.

8. Ted Talks Daily

In Ted Talks Daily luister je elke dag naar een nieuwe Ted Talk. Van onderwerpen als “What will future jobs look like?” tot “The power of introverts”. De podcasts zijn in het Engels en duren gemiddeld tussen de acht en vijftien minuten.

9. Super Soul Conversations met Oprah Winfrey

Sinds onze jeugd zijn we al fan van Oprah, dat steken we niet onder stoelen of banken. Des te blijer zijn we met haar podcast over uiteenlopende onderwerpen. Soms een tikkie zweverig, maar altijd met de geweldige Oprah die het beste uit elke gast naar boven krijgt. Klein minpunt: kleine kans dat je na het luisteren van de podcast naar huis gaat met een gloednieuwe auto.

10. Happy Place met Fearne Cotton

In Happy Place nodigt Fearne Cotton gasten uit die moeilijke fases in hun leven hebben overwonnen en daarvan geleerd hebben. Fearnes doel in haar leven is om mensen gelukkig te maken en dat lukt met deze podcast. Ondanks de soms heftige verhalen, eindig je de podcast met een blij en geïnspireerd gevoel.

Dit vind je ook leuk: Michelle en Barack Obama gaan een eigen podcast opnemen.

Reageer op artikel:
Luisteren maar: deze 10 inspirerende podcasts zijn ideaal voor onderweg of op het strand
Sluiten