Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Life 18 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Instagram als visitekaartje: 5x tips waar je op moet letten

Gebruik jij jouw Instagram als visitekaartje? Dat is natuurlijk hartstikke handig en milieubewust (want: geen papieren kaartjes meer), maar is het wel zo verstandig? We plaatsen allemaal op zaterdagavond wel eens een Instastory die je je niet direct herinnert de volgende ochtend. Laat dat nou net het moment zijn dat je zakelijke relatie zijn of haar stories checkt en jouw gênante moment meebeleeft. Kortom: er zijn voors en tegens. Wij zetten de tips voor je op een rij.

Instagram als visitekaartje

Je staat op een vrijmibo en spreekt een hoge baas binnen jouw bedrijf. Je wilt graag in contact komen, maar hebt geen kaartje – net als de meesten van onze generatie. Wat doe je dan als je in gesprek bent? Als het écht een hoge baas is (lees: een man of vrouw van 50+), dan voeg je deze persoon toe op LinkedIn.

Wanneer het gaat om iemand van je eigen leeftijd of iets ouder, dan ben je eerder geneigd om iemand te volgen op Instagram. Zo heb je direct een beter beeld van iemand en is de stap tot een volgend contact kleiner. Maar is het altijd wel zo’n goed idee om iemand toe te voegen op Instagram?

Tips voor Instagram als visitekaartje

Dan de tips. Sommige tips klinken misschien logisch, maar toch sta je er niet altijd even goed bij stil. Doe er vooral je voordeel mee en voorkom ongemakkelijke momenten.

1. Plaats realistische foto’s

Stap één: zorg dat je foto’s weerspiegelen wie je bent. Het moet niet zo zijn dat je zo erg bent doorgeslagen met Facetune dat je onherkenbaar wordt. En waarom zou je dat überhaupt doen? Je bent al goed zoals je bent.

2. Laat je content jouw waarden weerspiegelen

Ben je een groot dierenvriend of werk je voor een instantie als de Dierenbescherming? Zorg er dan voor dat je geen foto’s hebt van je jas met bontkraag. Nee, ook niet van vijf jaar geleden. Instastalken is geen nieuw fenomeen, dus scroll je tijdlijn door om je oudere foto’s te checken en archiveer (of verwijder) waar nodig.

3. Zorg voor een goede omschrijving in je bio

In je bio kun je kort iets over jezelf vertellen, waar je voor staat of wilt staan en wat er zoal op je Instagram feed te vinden is. Dit kan je aanpakken met bullet points, steekwoorden en emoticons. Je kan jouw Instagram account bijvoorbeeld zien als Inspiratie voor je dagelijks leven. Hierbij kan je af en toe ook eens beelden van iemand anders delen (met toestemming uiteraard) die je inspireren, wat jouw waarden en imago weer versterkt.

4. Kies je highlights zorgvuldig uit

De highlights zijn een van de eerste dingen die iemand ziet op jouw profiel. Plaats liever niet “dronken avonden met bae” als hoogtepunt, ook al was dit er is real life zeker wel een. Hoeft nou eenmaal niet iedereen te weten en het kan bovendien tegen je werken bij een sollicitatiegesprek.

Lees ook: Naar deze zes originele bijbaantjes wil jij direct solliciteren

Refinery29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Instagram als visitekaartje: 5x tips waar je op moet letten
Sluiten