Instagram komt met nieuwe features die online pesten tegen moeten gaan

Nu we meer tijd thuis doorbrengen, betekent het ook dat we meer op onze telefoon zitten. En niet alleen wij, ook online pesters, oftewel trolls, zijn op het internet te vinden. En die plaatsen vaak vervelende en pesterige opmerkingen op social media, waaronder Instagram. Chrissy Teigen is al vaker slachtoffer geweest van de zogeheten trolls en besloot nu een break te nemen van social media.

Maar of je nou een celebrity, influencer of normale Instagram-gebruiker bent. Negatieve opmerkingen maken niemand blij en vaak is het gewoon online pesten.

Nieuwe features op Instagram

Gelukkig komt Instagram met een nieuwe feature die ervoor moet zorgen dat trolls niet zo’n grote stem hebben op het platform. Volgens een statement dat op het blog van Instagram staat, zijn er drie nieuwe features. “Instagram leads the industry in the fight against online bullying,” valt er te lezen. Allereerst kan je nu meerdere opmerkingen (tot 25) tegelijk verwijderen. Dit geldt ook voor het blokkeren van meerdere accounts.

Om deze feature op Instagram te gebruiken, tik je op een iPhone op de opmerking en dan op de drie puntjes rechtsboven. Van daaruit selecteer je “Reacties beheren” en kan je er tot 25 verwijderen. Goodbye, negativity. Je kan ook kiezen voor “Meer opties” om meerdere accounts te blokkeren. Dit geldt natuurlijk ook voor Android-gebruikers.

instagram trolls
Instagram

Tag en mention

Omdat tags en mentions er ook voor zorgen dat trolls je kunnen vinden (ook nadat je ze blokkeert), heeft Instagram hier ook een feature voor. Je kan dan kiezen wie jou kan taggen en noemen in een opmerking, caption of story. Zo heb je meer controle over degenen die jouw account zien.

Wat ons betreft zijn de nieuw features meer dan welkom. Het zorgt ervoor dat een hoop mensen zich weer wat veiliger gaan voelen op social media. Let’s make it a more positive place.

Reageer op artikel:
Instagram komt met nieuwe features die online pesten tegen moeten gaan
Sluiten