Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 17 sep 2018

Zo geef je jouw Instagram foto’s een herfstachtige look

Deze zomer plaatsten we allemaal sunkissed foto’s op Instagram en nu is de grote vraag: what’s next?! Bij een nieuw seizoen hoort een nieuw Instagram filter en de herfst biedt kansen voor een nieuwe look. Fris groen verandert in warm oranje en wij laten zien hoe je een herfst feed creëert.

Als straks de blaadjes weer van de bomen dwarrelen pak jij je camera en sprint je naar buiten voor een shoot. Dankzij deze filters van VSCO heb jij dit seizoen ook een echt influencer feed.

Het maken van de foto’s

Begrijp ons niet verkeerd. Wij houden van de zomer, maar het is niet de beste tijd van het jaar om ~topfoto’s~ te maken. De zon kan zo lelijk in je ogen schijnen als je geen verstand hebt van camera’s. Fotograferen op een bewolkte dag werkt nou eenmaal stukken beter, al helemaal als je even snel een foto wil maken met je telefoon.

Fotograferen in de regen is al helemaal mooi (beetje jammer voor je haar) omdat kleuren daardoor intenser lijken wanneer het licht op een nat voorwerp valt. Is er toch nog iets leuk aan al die regenval in ons land.

Omgeving waarin je de foto maakt

Wie een duidelijke stijl wil in haar feed zal daar rekening mee moeten houden tijdens het shooten. Als je een herfst look wil creëren op Instagram zul je dus op zoek moeten gaan naar plekken die in die stijl passen. Dat kunnen witte, grijze en terracotta gebouwen zijn, maar ook het bos waar honderden bruine blaadjes op de grond liggen.

Forever in love with fall ?

27.5k Likes, 303 Comments – NOOR (@queenofjetlags) on Instagram: “Forever in love with fall ?”

We are ready to hug every day in 2018.

183.6k Likes, 1,478 Comments – Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on Instagram: “We are ready to hug every day in 2018.”

Instagram filters via VSCO

De nabewerking heeft alles te maken met waar je shoot. Als je de ene keer voor een blauwe deur staat en de keer daarop bij een rode auto ga je geen eenheid kunnen creëren op Instagram.

VSCO is een fotobewerkings-app die je gratis kunt downloaden in de Appstore. De app heeft een paar filters die echt perfect zijn voor herfst (en waar je zelf bijna niks voor hoeft te doen). Filter M4 en M5 zijn zonder twijfel onze favoriet omdat deze twee filters je foto instant een herfstlook geven.

M4 en M5 hebben een oranje en gele gloed en dat is precies wat je wil voor dé perfecte najaarsfeed. Je kunt ook nog gratis het filter HB1 (van Hypebeast) downloaden want deze doet ook precies wat je wil.

We hebben hieronder vast twee foto’s voor je nabewerkt met deze filters:

Kleuren die goed bij deze filters werken: wit, zwart, beige, grijs, oranje, geel, terracotta, bruin en diep donkergroen.

Zo krijgen ~influencers~ hun Instagram Stories zo fleeky

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo geef je jouw Instagram foto’s een herfstachtige look
Sluiten