Move over TikTok – Alles wat je wil weten over de nieuwe Instagram-functie Reels

Grote kans dat je het al voorbij hebt zien komen op Instagram: korte filmpjes die ongeveer vijftien seconden duren. Komt het je bekend voor? Het heeft veel weg van de populaire app TikTok. Sterker nog, Instagram Reels schijnt dé nieuwe TikTok te zijn.

Hier lees je alles wat je wil weten over Instagram Reels.

Instagram Reels: de nieuwe TikTok?

Begin lanceerde Instagram de nieuwe feature in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland. Met de nieuwe feature, Reels, kun je korte video’s van ongeveer vijftien seconden maken met allerlei effecten. Je kunt de filmpjes zien in de feed en op de Verkennen-pagina.

Het kan zijn dat je de functie nog niet ziet. Op een iPhone moet je minstens iOS 12 hebben. De feature kun je gebruiken wanneer je een story wil maken. Naast de opties ‘verhaal’ en ‘live’ – wanneer je op het icoontje hebt gedrukt linksboven – zou je ‘reels’ moeten zien staan.

Easy peasy

Instagram Reels werkt heel simpel. Je kunt in Instagram zelf een video opnemen van maximaal vijftien seconden, maar je kunt ook video’s uit je bibliotheek gebruiken (en inkorten met ‘align’). De video kun je – heel verrassend – opleuken met muziek, filters en effecten.

Als je eenmaal een Reels hebt gemaakt, kun je kiezen of je de video op je feed op in je stories zet. Zet je het in je stories, dan komt je video op de Verkennen-pagina, zoals TikTok dat doet met de For You-pagina.

Reacties op Twitter

Instagram-gebruikers die de Reels functie al hebben, zijn niet allemaal heel enthousiast. Omdat het veel overeenkomsten heeft met TikTok, gaan veel Tweets daarover. Ook TikTok heeft via Twitter een reactie gegeven.

Reageer op artikel:
Move over TikTok – Alles wat je wil weten over de nieuwe Instagram-functie Reels
Sluiten