Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 8 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Je wordt nu ook gesnitcht wanneer je op Instagram screenshots maakt

WAAROM doe je dit, Instagram? Wij willen gewoon rustig af en toe een screenshot maken. Het feit dat je aan gebruikers laat zien wanneer we hun Instagram story kíjken vinden we al genoeg (geen mensen meer stalken waarvan je niet wil dat ze het zien), maar nu krijgen gebruikers dus ook een notificatie als je op Instagram screenshots maakt.

Instagram screenshots

Snapchat heeft al lange tijd een functie waarbij een gebruiker een melding krijgt als er een screenshot wordt gemaakt. Wij vonden het heerlijk dat dat op Instagram wel gewoon kon! Of het nu een leuke outfit of restaurant-tip is die je wilde bewaren, of een foto van je ex met zijn nieuwe vriendin, je kon ze voor altijd in je fotorol bewaren.

instagram screenshot

Instagram vond het nu wel mooi geweest met deze vrijheid, en introduceert een nieuwe functie waarbij gebruikers te zien krijgen dat je een screenshot van hun verhaal maakt. De kans is groot dat je het zelf nog niet te zien krijgt (of hopelijk dat het helemáál niet doorgaat), want Instagram beta-test de functie nu bij een klein aantal gebruikers.

Beta-test

“Instagram is currently trialing a new privacy-focused feature with a small percentage of its users that would alert them via a notification when someone took a screenshot of their Story.” meldt tech-blog iDownload. Je krijgt een notificatie wanneer de functie bij jou wordt ingeschakeld, en bij je second strike wordt er een melding uitgestuurd.

Monica Geuze
Monica Geuze is één van de eersten waarvan we weten dat ze met deze functie te maken heeft gekregen. Zij postte enkele uren geleden dat ze de vervelende melding kreeg EN DAAR MAAKTEN WIJ EEN SCREENSHOT VAN! NU HET NOG MAG. THIS LIFE IS LIKE A DAMN PRISON.

Niemand wil dit

Hoewel we heel blij zijn met sommige veranderingen op Instagram (oeh, leuke fonts en gif’jes!) is dit iets waar niemand op zit te wachten. Het voelt voortaan gewoon een beetje gênant als je een screenshot maakt van iemand die bij een leuk koffietentje is en diegene een melding krijgt met ‘ZE HEEFT EEN SCHERMAFBEELDING GEMAAKT, HOOR.’ Voor Snapchat en zijn naaktfoto-gevoeligheid begrijpen we het, maar laat ons lieve Instagram gewoon met rust.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je wordt nu ook gesnitcht wanneer je op Instagram screenshots maakt
Sluiten