Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 10 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Sharing is caring – Met deze 5 apps worden jouw Instagram Stories nóg mooier

We delen maar wat graag ons verhaal in de Instagram Stories van onze favoriete app. Sommigen delen de hoogtepunten van hun dag, anderen delen ook informatieve stories. Hoe je het ook wendt of keert, we houden ervan. Hoog tijd om eens te kijken welke apps ervoor zorgen dat je Instagram Stories nóg mooier worden.

Vraag jij je af hoe anderen hun stories zo mooi krijgen? Het is heel simpel: ze hebben de juiste apps geïnstalleerd. Kan jij ook en wij delen welke.

Instagram Stories: welke apps?

Het maken van een Instagram Stories kan op verschillende manieren. Je kan het gewoon doen door een foto te maken en die online te zetten, maar je kunt er ook net wat meer tijd aan besteden. Mocht je voor de tweede optie kiezen, dan is het handig en leuk om een app te gebruiken voor je Instagram Stories.

1. Mojo

Het mag iets kosten, maar dan heb je wel wat. Mensen die optimaal gebruik willen maken van hun Instagram Stories, die moeten zonder twijfel Mojo eens proberen. De app is gratis te testen, maar je benut pas de volle potentie met een abonnement. En wanneer je die afsluit krijg je toegang tot vijftig verschillende geanimeerde templates en vijftig lettertypen. Jij upload de foto’s en de app doet de rest. Al is het uiterlijk van de templates uiteraard wel gewoon aan te passen naar eigen wens. Makkelijker dan dit wordt het niet.

2. StoryArt

StoryArt is een grote editor voor je Instagram Stories met voor iedere stijl een oplossing. Dat heeft voornamelijk te maken met het gigantische aanbod waar je gebruik van kan maken. Er zijn tot wel 2000 verschillende templates te vinden op het platform. Daarnaast heb je toegang tot een standaard programma om video’s en foto’s te bewerken. Je maakt eigen logo’s, krijgt een selectie aan stickers en kan gebruik maken van bepaalde lettertypen. Oh, en wil je niet direct alles aanschaffen? Dan zijn bepaalde dingen in de app ook los te verkrijgen.

3. Snapseed

Snapseed is een app van Google die niet alleen handig is voor Instagram Stories. Met de applicatie kan jij, volledig gratis, je foto’s bewerken. Je krijgt toegang tot een hele lading functionaliteiten en kan de boel van top tot teen aanpassen. Of je nu een vage achtergrond wil, de witbalans wil aanpassen of het contrast wil vergroten: het is mogelijk met Snapseed. Met 29 tools en filters, ondersteuning voor RAW foto’s en een neppe HDR modus behoort deze applicatie tot een van de beste van de markt. Al is het al om de prijs/kwaliteit verhouding.

4. KineMaster

KineMaster is een video editor voor op je smartphone. Maar dat wil niet zeggen dat je deze tool niet kan gebruiken voor je Instagram Stories. In tegendeel zelfs. De app houdt huis aan een lading handige functionaliteiten. Denk hierbij aan de multi-layer tool, waarmee je meerdere lagen tegelijkertijd bewerkt. Of wat dacht je van de mogelijkheid om video’s in een 4K resolutie te renderen? Met KineMaster is het mogelijk en je krijgt daarbij ook nog eens toegang tot een flink aantal sticker, special effects, ondersteuning voor muziek en nog heel veel meer.

6. Unfold

Met Unfold zorg jij ervoor dat je Instagram Stories next-level gaan. Er zijn meer dan 200 templates in de app te vinden die allerlei prijzen hebben gewonnen. Kortom: je krijgt te maken met het beste van het beste. Je maakt gebruik van verschillende Film Frames of gaat aan de slag met een Ripped Paper effect. Vervolgens gebruik je de geavanceerde tekst tool om je verhaal te vertellen. Plaats de foto erbij die je via de app met een van de vijftien filters en effecten hebt bewerkt en exporteer hem in een hoge resolutie naar Instagram.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sharing is caring – Met deze 5 apps worden jouw Instagram Stories nóg mooier
Sluiten