Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 20 september 2017

Instagram voert veranderingen door en mensen kunnen het absoluut niet aan

Instagram heeft in het verleden meerdere updates doorgevoerd waar we nooit om hebben gevraagd. Denk aan Stories, het posten van meerdere foto’s en reply-commenten.

En ook al waren we over al die updates lichtelijk sceptisch; we merken dat we ze toch mega veel gebruiken en er uiteindelijk dolblij mee zijn.

Of dat bij Instagram’s komende update ook gaat gebeuren? We denken van niet, want op het moment voelt het een beetje alsof de wereld instort. Na al die tijd die je hebt geïnvesteerd in het aanleggen van de perfecte grid, vallen je #gridgoals in duigen: Instagram wil namelijk overstappen naar vier foto’s op een rij.

De update wordt langzaam uitgerold – sommige gebruikers zullen al een grid zien van vier bij vier foto’s. Dat betekent dat je foto’s kleiner weergegeven worden, en dat je profiel over het algemeen gewoon echt minder mooi is. De reden dat Instagram dit doet is omdat telefoonschermen groter worden, en dat het grid dus ook groter moet worden. Niet mee eens.

Gelukkig heeft Instagram af en toe een moment van verlichting en voeren ze updates door waar we wél op hebben zitten te wachten. In de nieuwste update kun je eindelijk op een profiel zien of iemand je terug volgt, precies zoals Twitter’s ‘follows you’ notificatie. Helaas is die functie nu alleen nog voor Android-gebruikers toegankelijk, maar zal bij de volgende iOS update ook voor iPhone-eigenaren te zien zijn.

Reageer op artikel:
Instagram voert veranderingen door en mensen kunnen het absoluut niet aan
Sluiten