Gewoon omdat het kan: 37 interessante feitjes over piemels

Waarschijnlijk zullen mannen en vrouwen elkaar nooit helemaal begrijpen, maar over hen léren, dat kunnen we wel!

Daarom hier 37 interessante feitjes over piemels. Gewoon omdat het kan. En wie weet: misschien steken mannen er zelf ook nog wat van op. Je bent immers nooit te oud om te leren.

1. Ja, je kan een piemel breken.

Ondanks dat er geen botten in een piemel zitten, kan zijn jongeman nog steeds breken. Als de piemel stijf is en te hard wordt gedraaid of als een dame te wild aan de gang gaat wanneer ze bovenop zit, kan de bloedvezel die voor de erectie zorgt ontploffen. Dit resulteert dan in een hoop bloed en een gezwollen piemel. Au! Voorzichtig doen, dus.

2. De langste piemel ter wereld is van…

Een man genaamd John Falcon in New York. Zijn piemel is wel 33,2 centimeter lang. Hoe dan?

3. De kleinste piemel ter wereld is van…

Surprise – een onbekende. Wel weten we dat de kleinste piemel ooit gemeten maar 5 centimeter is.

4. Je kunt een stijve piemel niet bewegen omdat er geen spier in zit.

5. Een gezonde man heeft wel 3 tot 5 erecties terwijl hij slaapt, die gemiddeld 25 tot 30 minuten duren.

6. De schoenmaat van een man heeft eigenlijk niks te maken met de maat van zijn piemel.

7. Misschien is het moeder natuur’s manier van compenseren, maar mannen die wat kleiner geschapen zijn hebben wel grotere erecties.

Een onderzoek, dat werd gepubliceerd in de Journal of Sex Research, vond namelijk bij het vergelijken van de erecties van 2.770 mannen dat het verschil in lengte bij kleine en lange piemels veel kleiner was wanneer ze in stijve staat waren. Growers are better than showers.

8. Mannen kunnen geboren worden met 2 piemels.

Hoewel deze aandoening, genaamd diphallus, ernstig zeldzaam is, komt het wel voor. Er zijn 100 mannen op de wereld die hier last van hebben. Een tijd geleden werd er voor het eerst iemand geboren met drie piemels. Dit jongetje kreeg gelukkig wel op twee-jarige leeftijd al een corrigerende operatie.

9. Ejaculeren gebeurt zonder de invloed van het brein.

Ja, echt: blijkbaar wordt dit mechanisme gestimuleerd door de ruggengraat.

10. Hij zou zich geen zorgen moeten maken om de maat van zijn willy.

Volgens onderzoek is 85 procent van de vrouwen namelijk tevreden met het formaat van haar bedpartner. Mocht hij toch een tikje onzeker zijn, verzeker hem dan dat de vagina van de vrouw zich aanpast aan welke dikte of lengte dan ook.

11. Impotentie kan een reden tot scheiden zijn.

Hoe erg het ook klinkt, het komt inderdaad voor dat vrouwen van mannen willen scheiden omdat hij impotent is.

12. Het verschilt per man hoe lang hij moet herstellen na het klaarkomen.

Alleen omdat bij de meeste mannen zijn piemel nog stijf blijft nadat hij is klaargekomen, is het niet zo dat hij gelijk weer ready to go is. Meestal komt dit gewoon omdat er nog veel bloed door zijn piemel stroomt of dat hij nog steeds opgewonden is. Sommige mannen kunnen echter wel vrij snel weer aan de slag, maar anderen hebben wel 20 minuten tot een hele dag (!) nodig om bij te komen na het klaarkomen.

13. Volgens onderzoek zou 45 procent van de mannen een grotere piemel willen hebben.

14. In IJsland bestaat er een piemelmuseum, met meer dan 283 piemels van 93 verschillende soorten wezens (inclusief mensen natuurlijk).

15. Viagra bestaat pas sinds 1998 om mannen die moeilijk erecties krijgen te helpen. Fun fact: het was van origine een hartmedicijn.

16. Er bestaat daadwerkelijk een angst voor piemels: fallofobie.

17. Er bestaat ook een syndroom, genaamd Koro, waardoor mannen bang zijn dat hun piemel zich zal terugtrekken in hun eigen lichaam. Say what?!

18. Eén teelbal altijd iets langer dan de andere, zodat ze niet steeds langs elkaar schuiven wanneer een man beweegt.

19. Volgens controversieel seksuoloog Alfred Kinsey is één op de 1000 mannen lenig genoeg om zichzelf oraal te bevredigen.

20. Volgens een onderzoek van de University of Ulster hebben mannen in de Democratische Republiek Congo de grootste piemels: daar zijn ze gemiddeld 18 centimeter lang.

21. Het is met echografie bewezen dat mannelijke baby’s al in de baarmoeder erecties krijgen.

22. Vlak nadat ze zijn overleden kunnen mannen ook nog een erectie krijgen doordat al het bloed zich verzamelt in de penis.

23. Een theelepel sperma bevat gemiddeld maar 36 calorieën en een hoop citroenzuur, aminozuren, fructose, enzymen en water – en kan door de aminozuren goed zijn voor je huid.

24. Een onderzoek van de University of Stanford toonde in 2002 aan dat de penis erg flexibel is: hij neemt namelijk de vorm aan van een boemerang tijdens het missionarisstandje.

25. Experts onderzochten dat vrouwen geen ander gevoel ervaren wanneer ze met een besneden of onbesneden man seksen.

26. In de 19e eeuw – toen mensen dachten dat masturberen leidde tot waanzin – werd besnijdenis voorgeschreven in Amerika als manier om masturbatie te stoppen.

27. In Duitsland hebben de meeste penisvergrotingen plaatsgevonden. Oh, zhe Germans!

28. Een restaurant in Beijing is gespecialiseerd in het serveren van piemels – yep, op hun menu staan 30 verschillende dierenpiemels.

29. Hoewel mannen wel sneller klaarkomen dan vrouwen, duurt hun orgasme vaak een stuk minder lang: maar 6 tot 9 seconden tegenover 23 seconden.

30. Van alle dieren heeft de blauwe walvis de grootste piemel.

31. De spitsmuis heeft de kleinste piemel van alle dieren; die is maar een halve centimeter lang. Alsnog best indrukwekkend voor zo’n klein beestje.

32. De gemiddelde snelheid van een ejaculatie is 45 kilometer per uur.

33. Het Festival of the Steel Phallus – a.k.a. het Festival van de Stalen Stijve – is evenement dat aandacht vraagt voor AIDS.

34. Het is wetenschappelijk bewezen dat roken impotentie veroorzaakt bij mannen.

35. Dokters kunnen de voorhuid van baby’s gebruiken voor huidtransplantaties bij mensen met brandwonden.

36. De clitoris en de penis hebben eigenlijk bijna dezelfde uiteinden: wanneer meisjes en jongens nog in de baarmoeder zitten zijn hun genitaliën bijna hetzelfde voor het mannelijke gen inkickt.

37. Asperges, rood vlees en zuivelproducten staan erom bekend dat ze de smaak van sperma negatief beïnvloeden.

Glamour

Reageer op artikel:
Gewoon omdat het kan: 37 interessante feitjes over piemels
Sluiten