Dé interieur trend van 2019 is industrieel met een twist

Een paar jaar geleden toverde tout Nederland haar huis om tot industrieel ingericht design stulpje. Ineens hoefde je niks meer netjes af te werken (tot grote vreugde van onze portemonnee) want hoe meer onafgewerkte details je zag hoe hipper.

Nog steeds is de industriële trend niet weg te denken uit onze woningen maar er wordt dit seizoen wél een twist aan gegeven. Het mag zachter en warmer. Het heeft zelfs een naam: Light Industrial.

Light Industrial is dé trend van 2019

Vergeet even dat alles zo robuust mogelijk moet zijn, dat stoere mag vanaf nu namelijk worden gecombineerd met zachte kleuren en andere materialen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi contrast tussen stoere industriële eetkamerstoelen en een zachtere (pastel) kleur op de muren.

Kleurgebruik bij Light Industrial

In tegenstelling tot het gebruik van zwart en veel stalen meubelen is er een veel groter contrast te zien bij deze nieuwe trend. Je kunt namelijk beter kiezen voor bruin- of antraciettinten (in plaats van zwart) om het geheel veel zachter te maken. Daardoor krijgt je huis veel meer sfeer en daarmee wordt het een toegankelijkere trend voor iedereen.

Als je de ruimte nóg levendiger wil maken kun je ervoor kiezen om een aantal grote en wat kleinere plantjes in je huis te plaatsen zoals hier.

Reageer op artikel:
Dé interieur trend van 2019 is industrieel met een twist
Sluiten