Dit worden de grootste interieurtrends voor 2020 dus doe er je voordeel mee

We zijn begonnen aan een nieuw jaar en daarom is het tijd voor een vooruitblik. Wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren en welke trends gaan er komen? Op het gebied van make-up, haar en mode zijn we voor 2020 al redelijk op de hoogte, maar we kunnen interieur natuurlijk niet overslaan.

We bespreken de populairste interieurtrends voor 2020 zodat je helemaal up to date bent en weet wat je in huis moet zetten.

Interieurtrends voor 2020

Er is een tijd van komen en gaan en voor sommige interieurtrends is het dit jaar einde verhaal. Zo verdwijnen de grijze interieurs en zijn de volledig witte keukens ook voorbij. Maar wat staat er dan wel op de planning voor 2020? Het wordt een jaar met meer kleur, trends uit de 20’s en mooie vormen. Wij vertellen je alles.

1. Meer kleur met ton sur ton

Het afgelopen jaar werden kleuren in het interieur steeds populairder en in 2020 zet deze trend door. Maar daar blijft het niet bij, want een nieuwe trend met kleuren komt eraan: ton sur ton, oftewel tint op tint. Verschillende tinten van één kleur worden gebruikt om een kleurrijk interieur te vormen. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende tinten oranje gebruikt om wat spice aan het interieur te geven. We like.

2. Volle en ronde vormen

Niet alleen ton sur ton wordt een trend in 2020, ook volle en ronde vormen in het interieur krijgen de aandacht. Ronde vormen zijn vrouwelijk, uitnodigend en sierlijk en daarom kiezen we steeds vaker voor meubels met een volle, ronde vorm. Een ronde tafel geeft veel gezelligheid als je een etentje hebt met vrienden. Ook Evelien, co-founder en hoofdcurator van Whoppah, geeft aan dat we meer ronde vormen in ons huis willen hebben:

“We stappen af van de rechte lijnen die we al jaren gewend zijn. Ronde eettafels, volle zachte banken en grote ronde lampen zoals de Melt hanglamp van Tom Dixon nemen toe in populariteit.”

3. 1920 in 2020

Art Deco maakt zijn comeback in het interieur en voor deze trend moeten we honderd jaar terug in de tijd, namelijk naar 1920. Deze stijl is begonnen in Frankrijk (ofcourse) en heeft ook grote invloeden meegenomen uit de mode. Art Deco wordt gekenmerkt als een luxe, glamoureuze stijl met gedurfde geometrische vormen, patronen en rijke materialen. Wij kunnen niet wachten.

Whoppah

Reageer op artikel:
Dit worden de grootste interieurtrends voor 2020 dus doe er je voordeel mee
Sluiten