Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Internationale Vrouwendag – Waarom Jameela Jamil de feminist is die we nodig hebben

Wij steken niet onder stoelen of banken dat women empowerment en vrouwenrechten bij ons hoog in het vaandel staan. En deze week zelfs een beetje meer, want op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Er zijn een aantal prachtige feministische vrouwen die volgens ons wel een podium verdienen. Jameela Jamil is er een van, want we hebben deze feminist nodig.

Ze komt op voor alle rechten van vrouwen en dat is precies wat wij zo mooi vinden aan haar.

Jameela Jamil

De 26-jarige Jameela Jamil is de oprichtster van I Weigh, een platform waar vrouwen 100% zichzelf kunnen zijn. Jameela is al veertien jaar activiste op dit gebied. Afgelopen twee jaar staat haar beweging in de spotlights. De actrice had zich echter niet schrap gezet voor alle meningen als reactie op haar movement.

Kritiek

De kritiek die ze krijgt op haar opvattingen krijgt ze volgens haar alleen online. Men durft kennelijk niet in het echt op haar af te stappen. Ze is ervan overtuigd dat vrouwen zelf kunnen beslissen over zaken in hun leven en hier is ze erg openhartig over. Zo kwam ze op voor vrouwen die abortus willen plegen. Zelf heeft ze dit ook gedaan en ze vindt dat iedere vrouw deze keuze voor haarzelf kan maken. Jouw leven is namelijk net zo belangrijk als het leven van een ongeboren kindje.

Opkomen voor vrouwenrechten

Jameela ziet nog steeds dat in veel regimes vrouwen worden beheerst. In deze landen mogen vrouwen geen abortus plegen, wat betekent dat ze geen eigen keuze mogen maken. Zij moeten dan vaak een kind opvoeden terwijl ze dit op dat moment niet willen of kunnen. Dit is de voornaamste reden dat Jameela opkomt voor vrouwenrechten. Een vrouw maakt haar eigen beslissingen in het leven en hier heeft niemand anders wat over te zeggen.

Help andere vrouwen

Als vrouw met een getinte huid hoopt Jameela dat andere vrouwen die pleiten en vechten voor feminisme dit ook doen voor getinte vrouwen. Mochten ze dit niet doen, zijn ze volgens haar ook geen feministen. Of je praat over elke vrouw op deze planeet, of je bent geen feminist. Amen.

Opkomen voor andere vrouwen is waar Jameela voor staat en wij willen deze boodschap graag doorgeven. Dit is namelijk veel meer waard dan roem of geld, want je maakt echt een verschil in iemands leven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Internationale Vrouwendag – Waarom Jameela Jamil de feminist is die we nodig hebben
Sluiten