Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 8 mrt 2018

Internationale Vrouwendag: dit zijn 10 (inter)nationale topwijven

Alle vrouwen zijn bewonderenswaardig, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn altijd een paar leading ladies die het voortouw nemen. Zoals deze tien (inter)nationale topwijven. Vrouwen die geen blad voor de mond nemen, heerlijk grappig zijn en kunnen relativeren.

Door ons Belgische zusje NSMBL.be werden we geïnspireerd om deze vrouwen, speciaal voor Internationale Vrouwendag, in het zonnetje te zetten.

1. Emma Watson

We zullen haar voor eeuwig en altijd associëren met Hermelien, maar Emma heeft al veel meer bewezen dan dat ze na zeven jaar eindelijk Rupert Grint kon krijgen. Na de ‘Harry Potter’-films speelde ze ook nog mee in talloze andere kaskrakers, studeerde ze Engelse literatuur en werkte ze als model voor onder andere Burberry en Lancôme.

Bovendien zet ze zich ook al jaren actief in voor vrouwenrechten. Onlangs verscheen ze op de afterparty van de Oscars met een neptattoo op haar arm om aandacht te vragen voor de Time’s Up-beweging, de naam van de organisatie die slachtoffers van seksueel misbruik steunt. Alleen stond er een spelfout in de tattoo: de apostrof ontbrak. En Emma? Die reageerde als volgt:

2. Jennifer Lawrence

Al eerder legden we uit waarom Jennifer onze persoonlijke heldin is. Ze is geweldig grappig, heeft een gezonde dosis zelfrelativering, is altijd in voor een wijntje of twee, drie, en vooral: she knows no shame. Vinden wij leuk.

3. Zooey Deschanel

Oké, stiekem verdient Zooey ook een plekje in deze top tien omdat de heerlijk onhandige Jess met haar perfecte fringe voor altijd in een plekje in ons hart heeft. En wat blijkt? Niet alleen in ‘New Girl’ is ze een kluns. Toen Jay Leno tijdens ‘The Tonight Show’ vroeg naar haar muziektournee, bekende ze dat ze zichzelf in de tourbus ooit een hersenschudding bezorgde, omdat ze zo lomp is. We feel you, girl.

4. Beyoncé Knowles

Hoe kan iemand die ‘Who Run The World, Girls’ schreef, ontbreken in dit lijstje? Of hoe Queen B het zelf ook wel ooit verwoordde: “I’m not bossy, I am the boss.”

5. Michelle Obama

De voormalige First Lady heeft een sterke boodschap: “Women should grow up believing that they can do ANYTHING.” Ze heeft een sterke visie over de toekomst van Amerika en heeft het recht op onderwijs voor jonge vrouwen tot een persoonlijke strijd gemaakt. En oké, ze was geweldig in James Corden’s carpool karaoke.

6. Oprah Winfrey

In een interview met People Magazine zei Oprah het volgende over doorzetten: “Do the one thing you think you cannot do. Fail at it. Try again. Do better the second time. The only people who never tumble are those who never mount the high wire.” Begin dit jaar kwam er zelfs naar buiten dat er een kans bestaat dat Oprah aan de presidentsverkiezingen van 2020 meedoet. Als we mochten stemmen, wisten we het wel hoor.

7. Reese Witherspoon

Reese bewees vorige week nog dat er niks mis is met een beetje zelfliefde. In een interview met Women’s Health besprak ze ooit het verzamelen van de juiste mensen om je heen: “Successful women don’t have a lot of time for people who don’t lift them up. There are a lot of people in life who want to tear you down or get you involved in their drama. That’s a big life lesson that is hard to learn when you’re young, but as I get older, I see women weeding people out of their lives. This is healthy.Go you, Reese!

8. Meryl Streep

De Oscar-winnende actrice gelooft in een 50/50 verdeling tussen mannen en vrouwen in élke industrie. In een interview met Buzzfeed vertelde Meryl dat het Hollywood-schandaal met Harvey Weinstein, die beschuldigd wordt van het misbruiken van seksuele aanranding en intimidatie, hiermee voorkomen had kunnen worden. “I think right now, there are a lot of opportunities in at the bottom, and then you get up to the middle level of management. But at the top level, the same rules generally adhere. [Women] are at 17–20 percent of the boards. That’s pretty much anything, from the Senate to the Supreme Court to probably here.

9. Lilianne Ploumen

Naast alle internationale topvrouwen zijn er ook genoeg Nederlandse vrouwen waar we heel trots op kunnen zijn. Zo was Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA) eergisteren nog te gast bij RTL Late Night, waar ze praatte over het feit dat Nederlandse vrouwen gemiddeld veel minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Linkse partijen kwamen deze week dan ook met een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan de ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen.

10. Emilie Sobels

Nog zo’n girlboss uit Nederland is Emilie Sobels. Ze begon in 2015 haar bedrijf ‘Hashtag Workmode‘ in Amsterdam, waar ze werkruimtes verhuurt aan vrouwelijke creatievelingen en online influencers. Het doel? Mensen samenbrengen zodat netwerken worden vergroot en krachten worden gebundeld. Inmiddels is ‘Hashtag Workmode’ niet alleen meer gevestigd in Amsterdam, maar ook in Rotterdam en Utrecht.

Sinds vorig jaar mag Emilie zich ook nog eens co-auteur van het boek ‘Babe, you got this’ noemen. Samen met Martje Haverkamp interviewde ze meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders. Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen schreven Emilie en Martje een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Alsof dat nog niet genoeg was, brengt Emilie dit jaar ook nog eens een werkboek uit. Dit werkboek is gevuld met tientallen opdrachten, handige tools en theorie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Internationale Vrouwendag: dit zijn 10 (inter)nationale topwijven
Sluiten