Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Creative 5 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

In gesprek met: Anna Nyrén, Head of Collaborations bij & Other Stories

Er is een nieuwe generatie creatief talent in opkomst in Nederland. Onbevreesde creatievelingen die iets te vertellen hebben. De creatieve sector is echter een ingewikkelde, nog altijd redelijk besloten wereld. Daarom willen wij in de rubriek ‘In gesprek met’ deze ondernemende creatievelingen een podium bieden. Deze keer: een interview met Anna Nyrén, Head of Co-labs and Section Head of New Developments bij & Other Stories.

In gesprek met

Bij NSMBL hebben we creativiteit, individualiteit en feminisme hoog in het vaandel staan. Binnen deze rubriek interviewen we inspirerende mensen om hun verhaal te horen. Van kunstenaars tot ondernemers, alle soorten creatievelingen komen voorbij.

Anna Nyrén

Anna Nyrén is Head of Co-labs and Section Head of New Developments bij & Other Stories. Een hele mond vol én een hele toffe functie. Omdat velen een functie als die van Anna ambiëren, vroegen wij haar de kleren van het lijf over mode, trots en female empowerment.

De afgelopen jaren heeft & Other Stories veel verschillende capsule collecties gelanceerd, in samenwerking met verschillende inspirerende vrouwen. Inmiddels zijn fashion collabs niet meer weg te denken uit de mode-industrie. Van Virgil Abloh met IKEA tot Stella McCartney met Adidas. Maar waarom zijn juist die samenwerkingen steeds belangrijker en domineren ze de industrie? “Samenwerkingen geven de klanten van een merk een spannende en diversere ervaring. Wanneer goed uitgevoerd, helpt de samenwerking om zowel het verhaal achter het merk te vertellen, als het verhaal achter de samenwerking. Het verkleint hierdoor de afstand tussen het merk en haar klanten.

Daarnaast denkt Anna dat samenwerkingen tussen invloedrijke individuen of verschillende modemerken iets is wat nog groter gaat worden in de toekomst.

Giorgia Lupi
Bron: & Other Stories

Female empowerment

Bij & Other Stories gaat het niet alleen om het merk zelf, degene met wie ze samenwerken is des te belangrijker. Zo vertelt Anna: “We zoeken altijd naar vrouwen die we bewonderen en onze visie en doelen delen. Uiteindelijk ga je samen iets creëren dat onze klanten aanspreekt, dus het is belangrijk dat we hiermee op één lijn zitten.

Anna Nyrén
Bron: & Other Stories

Female empowerment is een centraal begrip in hun samenwerkingen. Anna Nyrén legt uit waarom dit zo belangrijk is: “Voor & Other Stories is het altijd belangrijk geweest om vrouwen te stimuleren en aan te moedigen om te zijn wie ze willen zijn. Dit stralen we uit met onze producten en met de verhalen die we vertellen. We geloven in diversiteit en niet in het voorschrijven van regels. Female empowerment is gaat hierbij boven alles.

Dat zijn nog eens mooie uitgangspunten. Tot slot vragen we ons nog af waar Anna het meest trots op is. Dat is lastig te zeggen, want ze vindt alle samenwerkingen geweldig. Wel voegt ze hieraan toe dat ze het meest trots is op de manier van samenwerken en hoe ze & Other Stories kan gebruiken om verhalen van inspirerende vrouwen te vertellen door middel van samenwerkingen.

Lees ook: In gesprek met Emilie Sobels over female empowerment en Hashtag Workmode

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
In gesprek met: Anna Nyrén, Head of Collaborations bij & Other Stories
Sluiten