Zita Vervoort
Zita Vervoort Creative 14 dec 2019
Leestijd: 5 minuten

In Gesprek Met: Margaux over haar sieradenmerk I.Ma.Gi.N. Jewels

Er is een nieuwe generatie creatief talent in opkomst in Nederland. Onbevreesde creatievelingen die iets te vertellen hebben. De creatieve sector is echter een ingewikkelde, nog altijd redelijk besloten wereld. Daarom willen wij in de rubriek ‘In gesprek met’ deze ondernemende creatievelingen een podium bieden. Deze keer: een interview met de oprichtster van het sieradenmerk I.Ma.Gi.N. Jewels

In gesprek met

Bij NSMBL hebben we creativiteit, individualiteit en feminisme hoog in het vaandel staan. Binnen deze rubriek interviewen we inspirerende mensen om hun verhaal te horen. Van kunstenaars tot ondernemers, alle soorten creatievelingen komen voorbij.

foto margaux I.Ma.Gi.N
Margaux Spruyt

I.Ma.Gi.N. Jewels

Deze week gaan we in gesprek met Margaux Spruyt. De Belgische Margaux is de oprichtster van het sieradenmerk I.Ma.Gi.N Jewels en ontwerpt daarnaast de sieraden. Het merk is opgericht in The City Of Diamonds, oftewel Antwerpen en inspireert zich door tijdloze elegantie en traditionele sieraden. I.Ma.Gi.N Jewels heeft als doel om mensen vrolijk te maken en verrassen. Als motto heeft het merk dat sieraden meer dan alleen accessoires zijn en dat sieren ook een deel van je persoonlijkheid representeren.

Dit zijn natuurlijk prachtige statements waar wij meer over willen weten en dus vroegen we Margaux het een en ander over haar prachtige merk, hoe ze is begonnen en waar ze nu staat.

De interesse was er altijd al

Als je op latere leeftijd ergens heel goed in bent of ergens in geïnteresseerd bent, is de kans groot dat er van jongs af aan al iets van dit talent in jou zat. Dit was ook zo bij Margaux. Ze vertelt dat ze als kind  graag speelde met juweeltjes, gekleurde bedeltjes, schelpjes en touwtjes. Ook keek ze naar hoe bepaalde producten gepresenteerd werden in modebladen door middel van mooie visuals.

Hoewel veel pubers een andere richting op gaan dan de hobby die ze als kind hadden, was dit bij Margaux niet het geval. Deze interesse in sieraden en het presenteren ervan stopte niet. Sterker nog, op zestienjarige leeftijd besloot Margaux zich er meer in te verdiepen.

Ik begon zelf shoots te organiseren voor mijn juweeltjes en eigen lookbooks te maken. Ook begon ik met nieuwe materialen te werken en vrij organisch was er een bepaalde huisstijl in wat ik deed. Ik besefte dat ik dit heel graag deed en ging op zoek naar bepaalde cursussen en opleidingen om mijn interesse en know-how te vergoten in de wereld van edel en half edelstenen en edelenmetalen.”  vertelt ze.

Dit was nog maar het begin, want op negentienjarige leeftijd verhuisde Margaux naar Firenze in Italië. Hier volgde ze de opleiding goudsmid die drie jaar duurde.

Hoe verder met de oprichting van I.Ma.Gi.N?

De interesse in sieraden lag hoog bij Margaux en de eerste stappen waren gezet. Maar een eigen bedrijf opzetten is niet iets wat van de een op andere dag gedaan is. Wij waren daarom erg benieuwd hoe Margaux dit heeft gedaan en welke stappen zij heeft gezet om hier te komen.

Ze had inmiddels veel meer kennis over productie, design, fabricatie en verschillende materialen door de studie die ze had gevolgd. Margaux begon daarom met homesales. In dit concept kwam ze met haar sieradencollectie bij anderen thuis. De mensen bij wie ze thuiskwam nodigden hun vrienden (of familie) uit, en zo ging het balletje rollen.

“Dit heb ik drie jaar gedaan. In 2012 heb ik Gilles ontmoet , tot vandaag de dag mijn zakelijke -en levenspartner. Hij had net drie jaar de opleiding diamantslijpen gedaan en samen hebben we besloten om onze kennis samen in te zetten en een merkje te beginnen.”

Meerdere handen nodig

Vanuit de opleiding zelf die Margaux had gevold werd voornamelijk gefocust op de fabricatie van producten, de verschillende materialen en hoe je een product mooi afwerkt. Een opleiding marketing of e-commerce had hier niks mee te maken, maar wanneer je een bedrijf opricht is dit toch wel een belangrijk onderdeel, vindt zij.

Margaux vond het daarbij belangrijk dat wanneer zij anderen zou aannemen om haar te helpen, iedereen zou doen waar hij of zij het beste in is. “Mijn partner begon van start al veel interesse te tonen in  de “road to market”: e-commerce? Winkel? Groothandel? Hij is zich in de meer zakelijke kanalen gaan verdiepen. Ik denk dat samen werken, communiceren en van elkaar leren zeer belangrijk is.”

Het is dus niet alleen belangrijk om rekening te houden met wat jij allemaal kan, maar ook waar je partners en collega’s goed in zijn. Zo sta je niet alleen sterker, maar leer je ook nog van elkaar.

De boodschap van I.Ma.Gi.N Jewels

I.Ma.Gi.N Jewels is niet zomaar een sieradenmerk dat er is puur en alleen is als accessoires. I.Ma.Gi.N is een merk dat mooie en goede kwaliteitsjuwelen wil maken. De designer wil een bepaalde sfeer uitdrukken door middel van de sieraden.

“Zelf word ik geïnspireerd door natuur, kleuren, steden en bepaalde karakters. Met I.Ma.Gi.N Jewels wil ik ook een bepaalde sfeer uitdrukken. I.Ma.Gi.N Jewels werkt alleen met natuurlijke materialen.”

Zoals Margaux eerder vertelde zat haar liefde voor juwelen er al van jongs af aan in. Nu ze ouder is heeft ze beter door waarom sieraden haar zo aanspreken. Ze houdt van het tijdloze effect dat sieraden uitstralen en dat je ze telkens weer op verschillende gelegenheden kan gebruiken. Ze zorgen altijd voor de finishing touch.

Wil jij ook je eigen merk?

Bij NSMBL vinden we het enorm inspirerend om in gesprek te gaan met talentvolle creatievelingen zoals Margaux. Ben jij ook geïnspireerd en overweeg je om je eigen bedrijf op te richten? Volg dan vooral je dromen en interesses die je altijd al had en laat je niet tegenhouden.

Bekijk het hele assortiment van I.Ma.Gi.N Jewels hier.

Lees ook: in gesprek met: Hakan over zijn Amsterdamse streetwear merk BASED UNIVERSE.

 

 

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
In Gesprek Met: Margaux over haar sieradenmerk I.Ma.Gi.N. Jewels
Sluiten