Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 12 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Een intiemere band opbouwen met je geliefde? Zo doe je het

Ongeacht hoelang je als stelletje al samen bent, er zijn altijd nieuwe en andere manieren om nog intiemer met elkaar te worden. Veel mensen denken dat intimiteit alleen gaat om de avonturen tussen de lakens, terwijl het bouwen van een band veel verder gaat dan alleen fysiek contact.

Intiemer worden met je partner hoeft niet zo moeilijk te zijn als dat je denkt. Er zijn een paar simpele dingen die je kunt toepassen in het dagelijks leven met jouw liefde.

Kus je partner altijd gedag en voor het slapengaan

Als je dit niet sowieso al doet, maak het dan een gewoonte om je partner altijd te kussen bij het gedag zeggen, zowel overdag als ’s avonds voordat jullie gaan slapen. Een snelle kus in de ochtend zorgt ervoor dat je je de rest van de dag geliefd voelt en dat er altijd iemand op je wacht, wat de dag je ook zal brengen. Een kus voor het slapengaan doet je herinneren aan het feit dat, wat er ook is gebeurd, jullie nog fijn samen zijn.

Zet ’s ochtends koffie voor elkaar

Een kopje koffie zetten voor je vriend of vriendin klinkt niet als een big deal. Terwijl deze kleine moeite toch heel veel kan betekenen voor de band tussen jou en je partner. Als je partner niet zo’n fan is van koffie, dan kan je natuurlijk ook wat anders voor hem of haar klaarmaken. Kleine dingetjes waarmee je iemand helpt zijn van grote betekenis voor mensen in een relatie. Je laat je partner zich geliefd voelen als je laat merken dat je aan iemand denkt en mee wil helpen.

Wees jezelf

Intimiteit betekent het connecten met iemand op een betekenisvolle en authentieke manier, waarbij je elkaar tot op de bodem toe leert kennen. Of je nou op emotioneel, spiritueel of fysiek vlak intiemer wil worden met je partner, volledig jezelf zijn is hierin een vereiste. Als je elke dag je ware zelf laat zien, heb je minder moeite met het uiten van je gevoelens. Als je te veel geeft en er weinig voor terugkrijgt, zal dit uiteindelijk leiden tot wrok tussen jou en je partner. Als jullie beiden het gevoel hebben dat je echt wordt gezien en gehoord door de ander, dan is het makkelijker om een goede en diepe band te onderhouden.

Wees nieuwsgierig en stel vragen

Voor volledige intimiteit is het noodzakelijk dat je je partner volledig begrijpt. Een grote factor hierin is het begrijpen en weten van zijn of haar verleden. Een intieme relatie kan niet voortbestaan als er geen authenticiteit is. Er zijn altijd nieuwe dingen die je kan leren over je partner, of je nou een jaar of vijftig jaar samen bent. Mensen veranderen continu in zowel gedachten als meningen over bepaalde situaties. Maak van elke dag een nieuwe mogelijkheid om elkaar nog beter te leren kennen dan dat je al deed.

Bespreek jullie kijk op ‘echte liefde’

Koppels die hun kijk op de liefde en intimiteit bespreekbaar maken met elkaar, zijn beter met elkaar verbonden, zegt psycholoog Dr. Laura Louis. Het is belangrijk om jezelf te herinneren dat je als koppel beiden een andere mening kan hebben over liefde en hoe je je geliefd kan voelen. Zo begrijp je de ander en kan je hierop inspelen in je relatie.

Het opbouwen en onderhouden van een intieme connectie met je partner vereist wat moeite. Er zijn talloze manieren om je band met je vriend of vriendin sterker te maken anders dan regelmatige seks of een weekendje weg. Dit zijn nog maar een paar ondergewaardeerde trucs waarvan experts zeggen dat je ze écht eens moet proberen…

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een intiemere band opbouwen met je geliefde? Zo doe je het
Sluiten