Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Love & Life 24 september 2020

Hold on – Met de nieuwe iOS update kan je een screenshot maken door te tikken op de achterkant

Grote kans dat je al wel hebt gehoord dat er een nieuwe iOS beschikbaar is: iOS 14 is hier en geloof ons, dit wil je hebben. Misschien heb je de update al wel gedaan en ben je nog in de ontdekkingsfase. Anyhow, wij hebben iets fantastisch gevonden. Je kunt met de nieuwe iOS namelijk een screenshot maken door met je vingers op de achterkant van je telefoon te tikken.

Ja, echt. Dé functie waarvan je niet wist dat je hem miste. De ‘back tap’ feature is blowing our minds.

Nieuwe iOS 14

Afgelopen woensdag kwam de nieuwste update beschikbaar. De belangrijkste veranderingen zijn de widgets en picture-in-picture-modus. Door de widgets kan je je scherm veel meer personaliseren en dankzij de picture-in-picture-modus kun je meerdere dingen tegelijk doen.

Zo kan je video’s op je iPhone blijven kijken (weliswaar geminimaliseerd) terwijl je ondertussen iets anders doet. En ja, dit werkt ook voor FaceTime. We like.

Liever lui dan moe

Als het aankomt op technologische snufjes en handigheidjes, is duidelijk te zien dat het ons steeds makkelijker wordt gemaakt. Waar je eerst nog knopjes tegelijk ingedrukt moest houden om een screenshot te maken, kan je door de nieuwe iOS 14 op je iPhone namelijk een screenshot maken door met je vingers achter op je telefoon te tikken.

Of nou ja, screenshotten is niet het enige wat je kunt doen door te tikken op de achterkant. Je kunt namelijk zelf kiezen wat je wil dat de telefoon doet zodra jij twee of drie keer tikt op de achterkant. Hoe? Ga in je instellingen naar ‘Toegankelijkheid’, kies ‘Aanraken’ en vervolgens ‘Tik op achterkant’. Als je daar op hebt geklikt, kun je kiezen wat je wil instellen bij twee en bij drie keer tikken. Easy peasy.

Reageer op artikel:
Hold on – Met de nieuwe iOS update kan je een screenshot maken door te tikken op de achterkant
Sluiten