Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Net als in Hollywood – Met de iPhone 12 film je in 4K Dolby Vision

De nieuwe iPhone 12 werd vorige week gelanceerd door Apple en we deelden al wat specificaties over het toestel. Natuurlijk is ook de camera verbeterd en zijn er nieuwe functies te vinden op het toestel. Een daarvan is filmen in 4K Dolby Vision. Je kent Dolby Vision vast wel uit de bioscoop.

Dolby Vision was er alleen voor films en tv‑series van grote Hollywood-studio’s. Nu kun je het zelf doen met de nieuwe iPhone 12.

Dolby Vision op de iPhone 12

De iPhone 12 is de eerste smartphone met een camera die deze functie heeft. Sterker nog: de meeste professionele camera’s kunnen zelfs niet eens op deze manier filmen. Om Dolby Vision op de iPhone 12 mogelijk te maken, heeft Apple een sprong gemaakt van 8‑bits naar 10‑bits HDR‑opnamen, zodat er nu 700 miljoen kleuren vastgelegd kunnen worden. Hierdoor ziet ieder beeld er levensecht uit.

Apple

Professionele filmmakers in Hollywood voegen Dolby Vision pas toe nadat ze beelden hebben opgenomen. Hiervoor worden speciale computers gebruikt in de montagestudio. Voor de iPhone 12 heeft Apple samen met Dolby een nieuwe manier ontwikkeld om direct in Dolby Vision op te nemen, beeld voor beeld. De video’s kun je direct bewerken in Foto’s, iMovie of Clips.

Zo film je in Hollywood-stijl

Leuk en aardig, een 4K Dolby Vision-video opnemen met 30 bps. Maar dan wil je natuurlijk ook de technieken kennen die worden gebruikt voor Hollywood-films. Apple laat in onderstaande video zien hoe je de camera met Dolby Vision op de best mogelijke manier gebruikt, inclusief special effects. In de video zie je hoe je het meest uit de camera van de iPhone 12 haalt.

Trek er een keer een dag voor uit, koop een statief, verzamel wat oud bouwmateriaal en zorg voor iets met wieltjes. En dan til je je Instagram-game zo naar een hoger niveau. Laat die special effects maar komen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Net als in Hollywood – Met de iPhone 12 film je in 4K Dolby Vision
Sluiten