Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12

Gisteravond om 19:00 stonden er twee belangrijke dingen op de planning: de persconferentie van Rutte en de presentatie van de nieuwe iPhone 12. Apple lanceerde de langverwachte iPhone gisteren en de smartphone heeft qua uiterlijk een flinke transformatie doorgemaakt.

De iPhone 12 lijkt qua uiterlijk namelijk veel op de iPad Pro en de oude iPhone 4.

iPhone 12: dit moet je weten

Goed nieuws voor alle mensen die altijd met een gebroken iPhone-beeldscherm lopen (we kennen ze allemaal): dat is verleden tijd. De nieuwe iPhone 12 is voorzien van Ceramic Shield. Dit maakt het glas sterker en zorgt ervoor dat je telefoon tot vier keer meer kans heeft om heel te blijven bij een val.

Het beeldscherm van de nieuwe iPh​one 12 is een 6.1-inch Retina XDR OLED scherm. Qua pixeldichtheid en helderheid zou het beeldscherm volgens Apple twee keer zo scherp als zijn voorganger moeten zijn. Dolby Vision en HDR 10 worden ondersteund. Verder heeft de nieuwe smart​phone vlakke randen en is hij elf procent dunner, vijftien procent kleiner en zestien procent lichter dan de iPh​one 11 – goed nieuws dus als je graag een lichtere smartphone hebt.

Voorafgaand aan het event van Ap​ple lekten er al beelden uit van het nieuwe toestel. Toen werd bekend dat zowel de iP​hone 12 als de iPho​ne 12 Mini beschikbaar zullen zijn in zwart, blauw, groen, rood en wit. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauw, goud, grafiet en zilver. De Mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smart​phone op de markt en de kleinste smartphone van Apple in jaren.

iphone 12
iPhone 12 Pro
iphone 12
iPhone 12 en iPhone 12 mini

Draadloos op te laden

Niet alleen het uiterlijk van de iPhone is veranderd, ook het opladen gaat er anders aan toe. Dit gebeurt namelijk met een magnetische oplader. Deze technologie – Mag Safe – kennen we van oudere MacBook-modellen. De lader van de iPhone 12 lijkt op de oplader van een Apple Watch. Handig: met de MagSafe sual-charger, die je kunt uitklappen, kun je je i​Phone en App​le Watch gelijktijdig opladen.

Minpuntje is dat Ap​ple de adapter en oordopjes niet meer standaard meelevert met de iP​hone. Maar dat is niet zonder reden: hiermee wordt de uitstoot van koolstofdioxide teruggebracht en hoeft er minder materiaal te worden gewonnen. Verpakkingen worden daardoor kleiner en lichter en er kunnen per pallet zeventig procent meer dozen worden verzonden. Hiermee zet Apple een grotere stap naar duurzaamheid.

Professioneel camerasysteem

Niet geheel onbelangrijk (of misschien wel het belangrijkste): het camerasysteem. De iPhone 12 is voorzien van een dual-camerasysteem, bestaande uit een 12 megapixel Ultra Wide camera en een 12 megapixel Wide camera. De nieuwe lens van de Wide camera zorgt ervoor dat de iP​hone 27 procent beter presteert bij minder licht dan de iPhone 11. De Night Mode is bij dit model ook beschikbaar voor de selfiecamera en de functie Time-Lapse.

Bovendien kun je met AppleProRAW voor iPh​one, dat App​le introduceerde, je foto’s tot in detail nabewerken op je toestel. De iPhone 12 Pro-modellen bieden de hoogste kwaliteit video in een smartphone. Het is eerste camera en de enige device ter wereld dat een end-to-end-ervaring voor HDR-video met Dolby Vision biedt, plus een nog betere videostabilisatie voor films van bioscoopkwaliteit. Je hoeft dus geen camera meer mee te nemen.

Wanneer verkrijgbaar?

De iPhone 12 is te bestellen vanaf vrijdag 16 oktober en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. Liefhebbers van de iPhone 12 mini moeten even wachten: deze is te bestellen vanaf vrijdag 6 november en is vanaf vrijdag 13 november verkrijgbaar.

Voor de iPhone 12 Pro geldt hetzelfde: deze is te bestellen vanaf vrijdag 16 oktober en verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. De iPhone 12 Pro Max is te bestellen vanaf vrijdag 6 november en verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 november.

Reageer op artikel:
Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12
Sluiten