Dit zijn de vijf irritantste dingen die passagiers doen volgens luchtvaart-medewerkers

Lang in het vliegtuig zitten is meestal geen pretje, tenzij je first class vliegt bij Emirates natuurlijk. Wij ergeren ons aan irritante medepassagiers, maar de stewards en stewardessen ergeren zich ook flink. Dit zijn de vijf irritantste dingen die passagiers doen in een vliegtuig, volgens luchtvaart-medewerkers.

Het leven van stewardessen lijkt er misschien eentje om van te dromen. Je vliegt onder werktijd naar de mooiste bestemmingen en met een beetje geluk verblijf je daar een paar dagen op kosten van het bedrijf. Toch is gaat het niet alleen maar over rozen. Je krijgt als stewardess te maken met veel gebroken nachten, dagen stand-by staan en het ergste van alles: irritante passagiers.

Vijf irritante dingen die passagiers doen, volgens stewardessen

Iedereen die in de horeca, retail of customer service werkt, weet dat je vaak genoeg een vriendelijk masker opzet. Bij stewardessen is dit niet anders. Zij ergeren zich heel wat af, achter die vriendelijke glimlach. Dit zijn de dingen die volgens het cabinepersoneel de meest irritante dingen.

1. Passagiers met een belabberde persoonlijke hygiëne

Ook buiten het vliegtuig is dit niet lekker, laten we dat vooropstellen. Alleen slapen we allemaal erg veel in het vliegtuig en daarom komt een slechte ochtendadem vaak voor. Stewardess Susan Brown deelde met Qoura dat zij dit één van de meest vervelende dingen vindt. Ze raadt iedereen aan om na een lang dutje een kauwgum of Smintje te nemen. Soms is een beetje deodorant ook geen overbodige luxe.

2. Scheten laten in het vliegtuig

Scheten laten is iets heel menselijks, zeker als je urenlang in een vliegtuig zit is ophouden niet altijd mogelijk. Toch is er nog zoiets als manieren, we weten – blijkbaar niet – allemaal dat je niet aan de lopende band scheten laat in een vol vliegtuig. Susan vertelt dat zij vaak passagiers heeft die hier schijt (lol) aan hebben en het hele vliegtuig laten meegenieten van hun scheten. Wees niet die persoon, loop even naar de wc.

3. Slecht gemanierde passagiers

Bij vrijwel elke vlucht wordt je verwelkomd door het personeel waneer je het vliegtuig instapt. Susan vertelt dat er ontzettend veel mensen niet reageren op de begroeting van het cabinepersoneel, nogal onbeschoft als je het ons vraagt.

4. Op blote voeten rondlopen

Zeker als je een lange vlucht hebt, snappen wij dat het lekker is om even je schoenen uit te doen, maar waarom ook de sokken? Daarnaast geven veel luchtvaartmaatschappijen een setje sokken bij aanvang van de vlucht, op blote voeten lopen is in geen enkel geval nodig. Ten eerste is het niet hygiënisch, omdat de vloer van een vliegtuig niet de schoonste is. Ten tweede is het niet altijd even smakelijk voor jouw medepassagiers.

5. Te veel drinken

Aan boord van een vliegtuig is het mogelijk om alcohol te kopen, dit betekent niet dat het een zuipfestijn is. Het maakt sommige passagiers meer do-able, terwijl sommigen veranderen in de passagier from hell. Drinken is oké, te veel drinken niet. Zodra iemand de medepassagiers en het personeel tot last is gaat het te ver. Once again, wees niet die persoon.

Je gedragen als de perfecte passagier is dus zo lastig nog niet, vermijd deze irritante dingen gewoon. Gedag zeggen, sokken aanhouden, Smintje nemen en niet ham gaan op die kleine wodka flacons. Is te doen toch?

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf irritantste dingen die passagiers doen volgens luchtvaart-medewerkers
Sluiten