Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 15 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

7x de meest irritante mensen die je leert kennen tijdens je studie

Als je gaat studeren kom je er al vrij snel achter dat er allemaal verschillende types rondlopen op jouw studie. Sommige van die types halen het bloed onder je nagels vandaan. Zonder dat we het door hebben, zijn we af en toe misschien ook zo’n persoon.

Om te voorkomen dat de irritaties oplopen, zetten we de zeven meest irritante types op een rijtje. Als jij jezelf hierin herkent, weet je wat je te doen staat.

Je studieperiode

Enorme studieboeken, blokken tot in de late uurtjes en doordeweeks uitgaan. Het hoort allemaal bij studeren. Natuurlijk zitten hier leuke en minder leuke kanten aan. Een van die mindere kanten zijn vervelende (lees: bloedirritante) type studenten die je tegenkomt tijdens je studieperiode. Spoiler alert: het zijn er een hoop.

1. De vervelende laatkomer

Iedereen kan weleens per ongeluk te laat komen. Wat je echter niet moet doen is er een hele show van maken, want dit is super vervelend. We hebben gezien dat je later de les in loopt, dus loop zo snel en stil mogelijk naar je stoel. We hoeven echt niet te horen hoevaak je door je alarm heen bent geslapen of hoe zacht je band was. Iedereen wil namelijk gewoon lekker door met de les, dus sssst.

2. Diegene met een druk leven

Er zijn van die mensen die het heel belangrijk vinden om te benadrukken hoe druk zij het wel niet hebben. Druk met al hun lessen, extra vakken en hun baan. Het ding is echter dat deze studenten denken dat zij de enigen zijn die o zo druk zijn en dat ze ook nog eens het drukst van iedereen zijn.

Ten eerste: dit is niet zo. Het maakt je niet belangrijker dan de rest en je bent zeker niet de drukste persoon van de wereld, laat staan van je studie. Ten tweede: het is niet per se een lifegoal dat jij druk bent, dus het maakt je ook niet beter dan de rest.

3. De studenten die jouw vakken judgen

Ieder mens is anders en ieder mens heeft andere interesses. Stop dus met het afkraken van andermans vakkenpakket of studiekeuze. “Ik snap echt niet waarom je dit vak zou kiezen” is dus een opmerking die we nooit meer willen horen. Oké, jij vindt het niet leuk, maar een ander wel. Respecteer dat dus.

4. De gretige WhatsApp studenten

Het is super handig om een groep aan te maken met je klas of je studiegroep om bijvoorbeeld lesstof met elkaar uit te wisselen.  Maar sommige mensen gebruiken deze groep soms als uitlaatklep, en daar is deze juist niet voor bedoeld. Hou het bij de praktische zaken, zoals hoe laat een les begint, maar begin niet over hoe je afgelopen weekend was.

5. De tegenspreker

Wanneer deze studenten hun hand opsteken in de les, vrees je al voor het ergste. De tegenspreker. Deze mensen zijn geneigd constant in discussie te gaan met de leraar, puur om een discussie te voeren. Deze discussie heeft vaak niet eens een toegevoegde waarde aan de les. Deze studenten willen vaak bewijzen dat zij een unieke manier van denken hebben, maar het komt alleen maar betweterig over. So stop.

6. De Tikkie geest

We kennen allemaal wel iemand die regelmatig z’n lunch is vergeten en dan toevallig ook z’n portemonnee niet bij zich heeft. Diegene belooft je terug te betalen, dus jij schiet voor. Vervolgens stuur je een Tikkie, maar die wordt nooit betaald. En guess what, de week erop gebeurt het weer. Omdat het steeds een klein bedrag is, zie je het door de vingers, maar uiteindelijk loopt het natuurlijk op tot een hoger bedrag. Volgende keer gewoon nee zeggen dus.

7. Diegene die nooit slapen

Binnenlopen en zuchten: “Ik heb zo weinig geslapen.” Nee. Stop. Dit is niet cute of cool. Al helemaal niet om hierover op te scheppen. Studenten strijden vaak met elkaar over wie de minste slaap heeft gehad. Met die uitspraak willen ze laten zien hoe goed ze wel niet bezig zijn voor school en tot diep in de nacht hebben gestudeerd. Maar overdrijven is ook een vak, want vaak valt dit reuze mee.

Niemand is perfect. Juist tijdens je studie kom je jezelf tegen en leer je wat je wel en niet accepteert. Kijk nog eens goed naar dit rijtje, keep it in mind en voorkom dat je een van deze types wordt.

Betches

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x de meest irritante mensen die je leert kennen tijdens je studie
Sluiten