Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 29 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Is seks op het strand eigenlijk wel veilig?

Seks op het strand. Het klinkt zo romantisch, maar in werkelijkheid is het toch iets minder sexy dan je denkt. Hallo zand, angst om betrapt te worden en vooral een heleboel rondvliegende muggen.

Met deze hete zomerdagen is het wel zo verstandig om te weten of het überhaupt veilig is om dat bikinibroekje uit te trekken.

Is seks op het strand veilig?

Het antwoord op de brandende vraag is ja: seks op het strand is hartstikke veilig. Wel moet je rekening houden met een aantal dingen, om zo bacteriële infecties en soa’s te voorkomen. Hoe dat precies zit? Nou, zo: als er zand in je vagina komt, kan dit gaan schuren en – surprise – zorgen voor een beschadigde en geïnfecteerde huid.

Dit doet niet alleen hartstikke veel pijn, maar het verhoogt ook de kans op besmetting met een SOA. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Enkele tips

Als je toch besluit om seks te hebben op het strand, dan hebben we een paar tips voor je:

  • Zorg ervoor dat je na de daad even de zee in duikt (een douche nemen kan natuurlijk ook). Zo zorg je ervoor dat er geen zandkorrels achterblijven daarbeneden;
  • Let er op  – voor de meest veilige optie – dat je huid het zand niet aanraakt. Doe het bijvoorbeeld op een strandstoel of -bed. De makkelijkste manier is natuurlijk om een handdoek neer te leggen;
  • Gebruik zonnebrand. Waarschijnlijk is dat niet het eerste waar je aan denkt als je op het punt staat om van bil te gaan, maar het is wel belangrijk. Als je in je nakie in de brandende zon ligt, verbrand je nu eenmaal snel – en ja, zelfs je vagina kan verbranden;
  • Gebruik altijd een condoom. Waarom? Mocht er toch zand in je vagina komen, dan is de kans op een soa – mits je een condoom draagt – nihil.

Zo, nu je dit weet kan je er pas echt tegenaan. En nu genieten van het lekkere weer!

Dit vind je vast ook interessant: Cruciale do’s en don’ts voor de beste seks onder de douche.

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is seks op het strand eigenlijk wel veilig?
Sluiten