Is sperma als huidverzorging wel zo’n goed idee?

Zo heel bizar is het niet om sperma op je gezicht te smeren, omdat er wel degelijk voordelen aan zitten. Zo bevat sperma proteasen die dode huidcellen verwijderen en daarnaast ook zink, magnesium, calcium, potassium en fructose: allen best voedend voor de huid.

Toch is zo’n semen facial niet geheel zonder gevaren, aldus dermatoloog Karyn Grossman. Aan het uitwisselen van lichaamsvloeistoffen zitten namelijk altijd risico’s verbonden, zoals we in de brugklas al hebben geleerd. Zo bestaat er de kans dat er gevaarlijke bacteriën of zelfs virussen in zitten; denk daarbij ook aan soa’s. Bacteriën kunnen onvoorspelbaar reageren als ze op de huid terecht komen.

Daarnaast zijn je ogen ook erg gevoelig voor infecties. Een herpesinfectie bijvoorbeeld, kan zodra het in je oog terecht komt zorgen voor verminderd zicht of andere permanente oogproblemen. Tracy Kiss geeft in haar video echter wel aan sperma te krijgen van een vriend die niet aan drugs doet, niet drinkt en in goede seksuele gezondheid is. Dat neemt al een hoop risico’s weg, maar die sperma facial toch maar even heroverwegen is misschien een aanrader.

Reageer op artikel:
Is sperma als huidverzorging wel zo’n goed idee?
Sluiten