Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 7 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 items in huis kun je als gewichten gebruiken voor de perfecte thuisworkout

Leuk en aardig, al die thuisworkouts die je ‘makkelijk’ vanuit huis moet doen. Maar zodra er drie verschillende gewichten dumbells of ander apparatuur nodig is, haak ik af. Wie heeft dat soort items in huis? Helemaal als je sportritueel normaal gesproken bestaat uit TikTok-dansjes en die ene yoga-pose waar je horizontaal moet liggen.

Komt het je bekend voor? Dan hebben we goed (of slecht, het is maar hoe je het bekijkt) nieuws voor je: je kunt namelijk deze tien items in huis gebruiken als gewichten.

Items in huis als gewichten bij thuisworkout

Je zou natuurlijk ook dumbells en andere benodigdheden online kunnen bestellen. Mocht je tijd én geld willen besparen dan kun je ook deze items – die je sowieso in huis hebt – gebruiken als gewichten. Net zo effectief.

1. Flesjes gevuld met water of zand

Flesjes die je vult met water of zand zijn de ideale vervanging voor halters. Zand is natuurlijk zwaarder, dus die optie is misschien fijner. Mocht je geen zand bij de hand hebben kun je ook wat aarde uit je tuin gebruiken.

2. Blikken

Ingeblikt voedsel kun je ook gebruiken als gewichtjes. Het fijne is dat het gewicht in zulke blikken is verdeeld, wat precies hetzelfde effect geeft als dumbells. Kleinere blikken zijn natuurlijk handig als je langzaam je spieren wilt opbouwen. Kun je wel wat meer power gebruiken, kies dan voor grotere blikken.

3. Boeken

Heb je wat zware boeken in huis? Gebruik ze voor je thuisworkout. Je kunt boeken niet alleen gebruiken als dumbell of een kettlebell, maar ook als extra gewicht voor bijvoorbeeld hip raises.

4. Handdoek

Een ander item dat je sowieso in huis hebt en waar je een killer workout mee kunt doen, is een handdoek. No joke. Je kunt een handdoek gebruiken om jezelf uit te dagen als je bijvoorbeeld je buikspieren gaat trainen, of als je een plank wilt doen. Zet je voeten eens op twee handdoeken, waardoor je – je raadt het al – automatisch gaat schuiven. Easy does it.

5. Bezem(steel)

Pak de bezem maar uit de kast, want het is het perfecte item in huis voor thuisworkouts. Zo kun je bijvoorbeeld taille twists maken, door de bezem in je nek te leggen en met je armen vast te houden. Maar hij is ook niet overbodig bij squats, of om je schuine buikspieren eens flink aan te pakken. Hoewel een bezem misschien gek klinkt in dit lijstje, aangezien het maar heel licht is, helpt het heel goed om je rug recht te houden terwijl je bezig bent. En laat dat nou heel belangrijk zijn.

6. Voorverpakt voedsel

Net als met ingeblikt voedsel, werkt voorverpakt voedsel (zoals een zak of pak rijst) ook ideaal. Helemaal als je een beginner bent of gewoon niet zo’n zin hebt in een al te zware marteling.

7. Volle wasmand

Irriteer je je altijd aan je volle wasmand die je maar niet krijgt weggewerkt? Zie het als hét middel om eens een goeie thuisworkout te doen. Je kunt bijvoorbeeld deadliften met je volle wasmand.

8. Rugzak

Heb je weleens een workout gedaan met een gewichtsvest? Dit kun je thuis makkelijk nabootsen met items in huis, zoals een rugzak. Weliswaar een rugzak gevuld met flessen water, boeken of andere zwaardere items. Je zou met die volle rugzak al een wandeling kunnen maken. Wil je het naar een next level tillen? Doe er dan sprints mee.

9. Je broertje of zusje

Heb je een kleiner broertje of zusje? Zet ze in voor je thuisworkout. Doe bijvoorbeeld een plank met je broertje of zusje op je rug.

10. Je eigen lichaam

Misschien is het aller makkelijkste item van dit lijstje wel je eigen lichaam. Er bestaan namelijk heel wat thuisworkouts met lichaamsgewicht. Denk aan planken, squats, push-ups, sit-ups en nog veel meer. Je hebt echt geen apparatuur nodig om een goeie thuisworkout te doen. No excuses, zweten maar.

Een stok achter de deur nodig? Deze Instagram-accounts geven live workouts die je thuis kunt meedoen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 items in huis kun je als gewichten gebruiken voor de perfecte thuisworkout
Sluiten