Niet normaal meer – dit is hoeveel J.K Rowling per minuut verdient

We staan voor altijd in het krijt bij J.K. Rowling. De boeken en films van Harry Potter en vrienden vulden onze jeugd met een wondere wereld en fantastische verhalen. En dat leverde de schrijfster een aardig zakcentje op. Hoewel J.K. Rowling vroeger absoluut niet rijk was, zwemt ze nu in het geld. Dit is haar vermogen.

J.K. Rowling

Vanaf het eerste Harry Potter boek waren mensen hooked aan de tovenaarswereld en alles wat erbij komt kijken. Kwam het volgende boek uit dan ging deze als een speer over de toonbank en stonden er zelfs mensen ’s nachts klaar om als eerste het nieuwe deel te ontvangen. Ook de films waren een grandioos succes op zowat elke plek in de wereld die jij je maar kan bedenken. Niet gek dus dat het geld bij J.K. Rowling binnenstroomde.

Het vermogen dat ze heeft door het Harry Potter succes

Door de Harry Potter boeken en films is er onwijs veel geld binnengehaald, waarvan Rowling zelf een groot deel bezit. We raden je nu aan even je stoel goed vast te houden, want dit is wat de ze per minuut verdient. Klaar voor? Gemiddeld krijgt ze £142 per zestig seconden. Een gigantisch bedrag als je je beseft hoe lang de meeste mensen hiervoor moeten werken. En dan wordt er natuurlijk vanuit gegaan dat die £142 ’s nachts ook gewoon doorloopt.

Haar vermogen komt uit op 480(!) miljoen pond. Te ziek voor woorden. Hiermee heeft ze een plaats weten te bemachtigen in de top drie van Forbes honderd meest betaalde celebrities van de wereld, waarmee ze Beyoncé zonder pardon naar de vierde plek knikkert.

Ondertussen gaat Rowling gewoon keihard door en blijft ze nieuw werk produceren. Zo zijn er al twee Fantastic Beasts films uitgebracht en worden dit er alleen maar meer. In geldnood zal Rowling niet snel zitten.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Deze jongen was wel een héél groot fan:

Een Harry Potter fan heeft zijn naam veranderd naar Lucius Malfoy en WHUT?!

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Niet normaal meer – dit is hoeveel J.K Rowling per minuut verdient
Sluiten