YouTuber Jaclyn Hill wordt beschuldigd van het verkopen van lipsticks die over datum zijn

Wie bekend is met beauty guru Jaclyn Hill, weet dat zij een samenwerking hier en daar niet schuwt. Haar oogschaduw palette in samenwerking met Morphe verkocht binnen no time uit en menig beauty-liefhebber was er dol op. Nu brengt Jaclyn haar eigen lipsticks uit, maar daar zijn haar fans minder over te spreken. Er zitten namelijk haren en verdachte stukjes in. Wtf.

Er is weer drama in beauty guru-land. Het zal eens niet. Nu het weer rustig is rondom Tati en James Charles, opent de online jacht op Jaclyn Hill. Op Twitter verschijnt de een na de andere klacht over Jaclyns lipsticks. En eerlijk is eerlijk, als wij een lipstick binnenkregen die eruitzag als op de foto’s, dan waren wij ook not amused.

Jaclyn Cosmetics

Jaclyn Hill is een grote naam in beautyland. Sinds 2011 maakt zij al make-up video’s en de teller staat nu op 5,9 miljoen YouTube subscribers. In al die jaren heeft ze al heel wat succesvolle producten op de markt gebracht. Bijvoorbeeld Becca’s highlighter Champagne Pop is een creatie van Jaclyn, zo ook het beroemde Morphe Jaclyn Palette.

Toen Jaclyn haar eigen make-uplijn aankondigde waren haar fans door het dolle heen, want make-up van Jaclyn belooft nogal wat. Ze bracht onder andere twintig nude lipsticks uit voor $18 per stuk en deze gingen als warme broodjes over de digitale toonbank. Maar toen de klanten de lipsticks ontvingen waren ze vooral teleurgesteld en boos, want de lipsticks zien er op z’n zachtst gezegd nogal onsmakelijk uit.

FULL REVEAL OF MY COLLECTION IS NOW LIVE ON YOUTUBE!?

165.9k Likes, 6,454 Comments – Jaclyn Cosmetics (@jaclynhillcosmetics) on Instagram: “FULL REVEAL OF MY COLLECTION IS NOW LIVE ON YOUTUBE!?”

Twitter gaat los om haren en stukken in lipsticks

De lipsticks die de klanten ontvingen waren beschadigd, brokkelig en sommige bevatten zelfs haren. Yikes. Op Twitter verscheen de ene na de andere klacht, allemaal met een foto van het product als bewijsmateriaal. En wij geven toe, het ziet er inderdaad niet uit als iets dat je op je lippen wil smeren.

Veronica on Twitter

Why is my @jaclyncosmetics Decaf lipstick lumpy?? @Jaclynhill This cant be ok right?? #jaclyncosmetics #jaclynhill

Iemand vond zelfs een dikke korrel in haar lipstick, nogal verdacht als je het ons vraagt.

https://twitter.com/mizzgrizzlybee/status/1137041315772948485/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1137041315772948485&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cosmopolitan.com%2Fstyle-beauty%2Fbeauty%2Fa27892318%2Fjaclyn-hill-lipstick-line-controversy%2F

Kaitlynnnnnnnnnnn on Twitter

Used my lipsticks or the first time today and it crumbled. ? @Jaclynhill @jaclyncosmetics #SoUpset

So far, not so good. Maar toen beauty YouTuber RawBeautyKristi een videoreview plaatste over de lipsticks van Jaclyn brak de online pleuris pas echt uit, want Kristi zag haren uit haar lipstick komen.

youtube jaclyn hill lipsticks

Dit ziet er echt nasty uit. De meeste boze tweets kregen geen reactie van Jaclyn, maar na het ontdekken van de haren besloot ze deze smerige toestand toch te verklaren. Voor de korrels en de krassen in de lipsticks heeft ze geen uitleg, maar de haren zijn volgens Jaclyn vezels van de handschoenen van het fabriekspersoneel.

Jaclyn Hill on Twitter

My team and I are working very hard on finding out EXACTLY what is causing the “grittiness & bumpy texture” on some of my lipsticks. I am so sorry to see some of you dissatisfied with my product. I will make it right for you & learn from this mistake!

https://twitter.com/Jaclynhill/status/1137465292295200770?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1137465292295200770&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cosmopolitan.com%2Fstyle-beauty%2Fbeauty%2Fa27892318%2Fjaclyn-hill-lipstick-line-controversy%2F

Goed, volgens Jaclyn wordt er gewerkt aan de problemen en zijn het dus geen echte haren op het product. Toch trekken velen hun twijfels bij deze verklaring. De make-uplijn van Jaclyn zou namelijk al in 2017 verkrijgbaar zijn, maar omdat Jaclyn het toen druk had met andere zaken werd dit twee jaar uitgesteld. Nu wordt Jaclyn beschuldigd van het verkopen van producten die al over datum zijn, omdat deze – naar verluidt – al in 2017 zijn geproduceerd. Hoe het nu echt allemaal zit, dat moet nog blijken. To be continued…

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
YouTuber Jaclyn Hill wordt beschuldigd van het verkopen van lipsticks die over datum zijn
Sluiten