admin
admin Post 5 jan 2018

Waarom januari is dé beste maand om online te daten

Voor de singles onder ons die fanatiek aan het swipen zijn, is het vast heel herkenbaar: je bent al zo lang bezig dat het na een tijdje lijkt het of je voor de vierde keer langs die ene persoon komt. Om de vijver waar je uit moet vissen wat te vergroten, ga toch maar de instellingen aanpassen. Je gooit je kilometers wat omhoog en wordt wat soepeler met je leeftijdsgrens, want wie weet is er een ontzettend knappe oudere man 30 kilometer verderop die je niet wil missen.

Je hebt vaker op het punt gestaan om er maar volledig mee te kappen, omdat je het gevoel hebt dat je via dating-apps nooit een leuk iemand gaat vinden. Wacht daar maar eventjes mee, want uit onderzoek van Match.com blijkt dat er tussen eind december en begin februari de meeste actie plaatsvindt en dat dit de piek is in het date-seizoen. In die tijd gaan er zo’n 50 miljoen berichtjes over en weer en gaan er uiteindelijk wel een miljoen mensen op date. 7 januari is echt de beste dag, dan starten de meeste mensen met het gebruiken van een datingapp. Je hebt nog twee dagen de tijd, dus.

Nu wil dit niet gelijk zeggen dat je tijdens die piek je prins op het witte paard tegenkomt, maar je kansen zijn wel een stukje groter. Daarnaast zijn er nog een aantal andere tactieken en strategieën die je kunt proberen om tijdens de piek het meeste uit je dates te halen.

1. Houd je profiel up-to-date

tinder profile
Oude foto’s en een niet-relevante bio slaan niet aan. Zorg dus dat je af en toe je bio een beetje aanpast en checkt of je foto’s nog wel lijken op wie je nu bent. Ook al heb je het gevoel dat je de afgelopen maanden niet tot nauwelijks bent veranderd; het regelmatig aanpassen van je bio en foto’s zorgt ervoor dat je meer matches kunt krijgen door het algoritme van bijvoorbeeld Tinder. Daar kun je ook de optie ‘slimme foto’s’ aanzetten, zodat het algoritme kan bepalen welke foto voor de meeste matches zorgt. En voor je bio is het stellen van een grappige vraag een goede ijsbreker en krijg je niet een standaard gesprek.

2. Stuur het eerste berichtje

tinder conversation
Bij een app als Bumble is het een vereiste dat de meiden als eerste een berichtje sturen, maar bij de meeste ligt dit open. Vaak wachten meiden af omdat ze niet zo goed durven of willen per se dat de eerste move vanuit de jongen komt, maar op deze manier kun je ontzettende leuke mensen mislopen puur en alleen omdat niemand wil beginnen met praten. Een simpele hoi is zo gestuurd en jongens kunnen het heel erg waarderen wanneer een meisje als eerste iets stuurt.

3. Kijk verder dan alleen de looks

tinder match
Het is heel verleidelijk om iemand gelijk naar links te swipen als zijn eerste foto niet fantastisch is, maar iemand is natuurlijk veel meer dan alleen die eerste foto. Niet iedereen is fotogeniek, weet wat zijn goede kant is of kan mooie foto’s maken; dit betekent niet gelijk dat iemand niet mooi is. Kijk verder dan die eerste foto en check of zijn bio je aanspreekt. Mannen die iets meer energie hebben gestoken in het vullen van z’n bio, zijn waarschijnlijk ook serieuzer op zoek; mannen met lege bio’s zijn vaak opzoek naar eenmalige avontuurtjes. Zie je iets in zijn bio staan wat je aanspreekt en twijfel je bij het zien van zijn foto’s? Knoop een gesprek aan en baseer daarop of iemand bij je past of niet.

En natuurlijk de aller belangrijkste les: honderden matches zijn natuurlijk superfijn en geven je een geweldig gevoel, maar uiteindelijk draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom januari is dé beste maand om online te daten
Sluiten