5 redenen waarom januari kut is en hoe je deze maand minder kut maakt

Jep, de feestdagen zijn officieel voorbij en wij moeten hier en daar ook een traantje wegpinken. Januari is aangebroken en er zijn genoeg redenen te bedenken waarom die maand niet de leukste is (zoals totaal blut zijn na de feestdagen). Toch wordt deze maand dankzij deze redenen minder kut.

De maand januari

Toen je afgelopen week aan het aftellen was, ging je niet alleen feestelijk het nieuwe jaar in. Je ging ook de maand januari in. En ondanks dat het een frisse start is, begint de maand vaak voor veel mensen zuur. Je geld is op na de feestdagen, je goede voornemens gaan het eerstvolgende weekend alweer het raam uit en je moet weer aan het werk.

Maar ondanks dat het misschien niet de gezelligste maand van het jaar is, kan je elke negatieve situatie omdraaien naar iets positiefs. Want nee, januari is echt niet alleen maar kut, ook al denk je nu misschien van wel. Dit is hoe je positief deze maand doorkomt.

1. Je zit alweer in je oude, saaie ritme


Jep, de kans is klein dat je in januari ineens een heel nieuw leven hebt. De realiteit is dat je al snel terugvalt in je oude ritme, waar je misschien niet per se zin in had.

Toch kan je dit ook positief zien. Je hoeft nu namelijk geen evenementen voor de feestdagen meer te organiseren. Tuurlijk, eerste paasdag is iets om naar uit te kijken, maar je hoeft hier waarschijnlijk niet zoveel voor te organiseren als voor kerst en oud en nieuw. Daarnaast hoef je ook niet met de rest van heel Nederland opgepropt in een Rituals winkel te staan op zoek naar een cadeau voor je ma.

Het is even zuur om weer terug naar je werk of studie te gaan in het begin, maar na een paar dagen is de rust weer terug en ben je waarschijnlijk blij dat je niet meer zo’n belachelijk drukke agenda hebt vol feestjes.

2. Je huis is een zooitje na kerst

Heb je een kerstdiner bij jou thuis georganiseerd of was jouw huis de dupe van een super gezellig oud en nieuw feestje? Balen, maar dit is dé perfecte timing om je huis opnieuw in te richten.

Je moet toch je hele huis schoon gaan maken, dan kan je net zo goed meteen dat muurtje van je een ander kleurtje geven. Zo is jouw huis meteen helemaal in 2019 stijl. Winning.

3. Je ziet je familie misschien niet meer tot Pasen


Toegegeven, dit is voor sommige mensen geen negatief iets, maar voor andere wel. Je hebt in ieder geval al je familieverplichtingen voor de komende tijd erop zitten en nu kan je eindelijk weer je volledige aandacht geven aan jezelf.

Doe de dingen waar jij zin in hebt, spendeer je weekend hoe jij wil en chill een beetje. December is best hectisch dus kom deze maand weer even tot rust (lees: bingewatch al je series)

4. Het is fu***ng koud

Niemand wil naar buiten met deze vrieskou en daar kunnen we vrij weinig positiefs van maken. Toch is deze kou juist de perfecte tijd om knus binnen met je dekentje, je flesje wijn en je lover Netflix op de bank te liggen. Het is in het kader van me time én het bespaart geld dat je al niet meer hebt dankzij de feestdagen. Win-winsituatie als je het ons vraagt.

5. Je moet na je vakantie weer dealen met die irritante collega’s


Heb je een irritante collega die het bloed onder je nagels vandaan haalt? Vervelend. Je was net zo blij dat je Barbera van finance niet meer hoefde te zien na de saaie kerstborrel, maar helaas.

Misschien is dit juist de tijd om te proberen die goede voornemens vol te houden en te focussen op jezelf. Probeer een paar meditatie-oefeningen uit die je al een hele tijd wilde doen en adem in en uit. Zie je, je hoeft je niet te focussen op haar.

Niet gelukt? Volgens onderzoek van Michael Erin van CareerBuilder nemen bedrijven veel meer mensen aan in het begin van het jaar. Zie je? Januari hoeft echt niet kut te zijn.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

5 last minute stedentrips in januari voor wie nú even weg wil

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Bustle

Reageer op artikel:
5 redenen waarom januari kut is en hoe je deze maand minder kut maakt
Sluiten