Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 30 sep 2020

Van franjes tot wijde broeken – Déze trends uit de jaren 70 zijn terug

De jaren 70 hebben een statement gemaakt als het om mode gaat. In de seventies werd vrijheid van meningsuiting steeds belangrijker en dat heeft invloed gehad op verschillende modeontwerpers. Wij danken ze hiervoor, want tegenwoordig dragen we de trends van toen maar al te graag.

Van hippie tot glamrock: the seventies are back and we love it.

Mode in de jaren 70

De jaren 70 was een decennia vol met disco en revoluties. Dit tijdperk was een gouden tijd voor mode-iconen Bianca Jagger, Jane Fonda, Farrah Fawcett en Catherine Deneuve. De seventies was het geboortejaar van vele trends die we nog tot heden dragen (hallo flared pants) en beïnvloedt nog steeds de modewereld. Dankzij deze items ben je vandaag de dag helemaal on trend.

1. Zachte broekpakken

De trend lijkt misschien alsof je in je pyjama rond flaneert, maar is gewoon een outfit voor naar buiten. Voor op de dagen dat jij voor comfortabel wilt gaan, is deze trend perfect.

2. Cowboy details

De Wild West vibes waren niet te missen in de jaren 70. Van jassen tot rokken: franjes mogen niet ontbreken in het najaar. Wij zijn fan.

3. Lapjes

De verschillende soorten aan elkaar genaaide lapjes waren erg populair in de jaren zeventig. Op de catwalk zagen we de lapjestrend een comeback maken. Je kunt de lapjestrend in veel items vinden, zoals jassen en zélfs riemen.

4. Tuinbroeken

Een ode aan de tuinbroeken. Deze jaren 70-trend is een grote lifesaver geweest tot op de dag van vandaag en we kunnen niet meer zonder. We love.

5. Overknee boots

Afgelopen winter waren de laarzen al een grote trend, maar ook dit jaar mag de jaren 70 trend niet ontbreken. Ariana Grande is de queen of high-knee boots en draagt ze maar al te liefst met mini-jurkjes.

6. Wijde broeken

Je werd met deze trend waarschijnlijk al geïntroduceerd toen je nog een kind was. Misschien had je toen een hekel aan de wijde broeken, maar nu dragen we niets liever. De broek werd in de jaren zeventig niet alleen gedragen door vrouwen, maar werd ook met liefde gedragen door mannen.

7. Clogs

De schoenen uit de jaren zeventig maakten een comeback dit jaar en wij zijn fan. Het is misschien nog even wennen voordat je deze klompjes aantrekt, maar ze zijn heel comfortabel. We promise.

Reageer op artikel:
Van franjes tot wijde broeken – Déze trends uit de jaren 70 zijn terug
Sluiten