Fan van nineties fashion? Deze schoenen zien we deze zomer allemaal terug

Rewind to the nineties. Deze zomer draait alles – wat betreft schoenen dan – om de jaren 90. We zien allemaal klassiekers terug die Reese Witherspoon en Jennifer Aniston allemaal hebben gedragen way back. En nu is het jouw beurt. Ga je voor de sandalette met vierkante neus, wedges of toch de teenslippers met een touch?

Pak je lijstje met summer essentials er maar bij, want deze schoenen mogen zeker niet ontbreken.

Deze zomer zijn 90s schoenen hot

Net zoals meer trends uit de 90s (flared broek, scrunchies, bucket hats, we kunnen nog wel even doorgaan), komen schoenen uit die tijd ook weer helemaal terug.

Deze zomer zien we heel wat invloeden uit de jaren negentig als het gaat om schoeisel en we kunnen maar één ding zeggen: wij zijn fan. Take notes, want deze schoenen ga je deze zomer gegarandeerd terugzien (én allemaal willen hebben, sorry not sorry).

1. Sandalen of sandalettes met een vierkante neus

De vierkante neus is weer helemaal hot. De modeshows voor spring/summer 2020 zaten er vol mee, niet gek dus dat je ze tegenwoordig overal kunt scoren. Neem deze sandalen van Monki bijvoorbeeld (verkrijgbaar via ASOS), een echte must-have in je kledingkast.

90s-schoenen-trend
Bron: Asos

2. Wedges

Wedges klinkt toch iets beter dan sandalen met sleehak, don’t you think? De sleehak was de it-schoen in de jaren 90, maar het heeft ook zeker tijden gekend waarop het iets minder trendy was. Gelukkig komt de schoen deze zomer weer helemaal terug.

90s-schoenen-trend
Bron: H&M

3. Sandalen met een klein hakje

Iedere influencer heeft ze wel: sandalen met een klein hakje. Grote kans dat jij intussen ook al hebt geïnvesteerd in een tijdloos paar. Deze schoenen van ASOS hebben ook nog eens een vierkante neus, waardoor je helemaal on trend bent.

90s-schoenen-trend
Bron: Asos

4. Thong-Toe

Deze zomer zie je ook veel slippers en sandalettes met een teendetail (hoe moet je het anders noemen?). En dat is iets wat we in de jaren negentig ook veel zagen. Reese Witherspoon droeg ze op een premiere in 1996, en in 2020 kunnen ze gewoon weer. Makkelijk te stylen met een zomers jurkje of een stoere jeans.

90s-schoenen-trend
Bron: NA-KD

5. Teenslippers met een touch

Teenslippers zijn onmisbaar in de zomer. Ideaal voor naar het strand of gewoon voor in huis. Deze zomer kun je gaan voor teenslippers met een touch: van een dikkere zool tot dessins, alles komt voorbij.

90s-schoenen-trend
Bron: NA-KD

6. Mary Janes

Oké, aan deze schoenen moeten we persoonlijk nog even wennen, maar deze zomer zullen ze veel worden gedragen. Voor Mary Janes geldt: houdt het bij zwart, kies voor een paar met het klassieke riempje en ga voor een stevige hak, zoals dit paar van Zalando. Voor inspiratie moet je op zoek gaan naar foto’s van Sandra Bullock in 1995.

90s-schoenen-trend
Bron: Bijenkorf
Reageer op artikel:
Fan van nineties fashion? Deze schoenen zien we deze zomer allemaal terug
Sluiten