Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

TikTokkers mixen massaal hun foundation met melkopschuimers, maar is dit wel een goed idee?

Dat TikTok een plek is waar de raarste make-up hacks ontstaan weten we langzamerhand wel. Wij zijn namelijk nog steeds getraumatiseerd door de trend waar mensen massaal glijmiddel in hun foundation deden. Maar er is nu nog een TikTok-trend die misschien wel net zo dubieus is als de vorige. Namelijk je foundation opschuimen met dezelfde melkopschuimer die je zou gebruiken voor je favoriete matcha latte.

Whip it good!

Make-up frothing is de nieuwe TikTok trend, maar is het wel een goed idee om uit te proberen?

Je elektrische melkopschuimer kan nu naast je koffie ook deel uitmaken van je make-uproutine. TikTokkers mixen namelijk massaal hun foundation met water. De trend met de naam ‘make-up frothing’ geeft foundation volgens fans een luchtigere textuur en je huid een dewier look.

Sommige mensen beweren zelfs dat het minder snel vlekken op kleding maakt en dat een fles foundation veel langer meegaat – een slimme zet gezien de inflatie. Maar is dit wel allemaal waar? Wij hebben het internet doorgespit om te kijken of de trend je tijd echt waard is.

Waar komt de trend nou eigenlijk vandaag?

Voordat TikTok-gebruikers hun foundation opschuimden, schuimden ze hun face wash op. Zo was beauty TikTokker met de naam @glamzilla de eerste die twee van haar favoriete cleansers met water te mengen en het opschuimde tot een schuim.

@glamzilla

Why do i feel like this will save me a lot of product

♬ original sound – GLAMZILLA

TikTokker @avonnasunshine was degene die vervolgens net zo als bij de skincare hack, haar make-up mixte met een melkopschuimer. Zo voegt Sunshine in haar TikTok een paar druppels foundation toe aan een kopje water voordat ze de twee ingrediënten mengt met een elektrische melkopschuimer. Met als resultaat een mousse-achtig brouwsel met een “troebelachtige” textuur.

@avonnasunshine

CALL ME CRAZY but this is GENIUS @GLAMZILLA #makeuphack #frother #makeup #fyp

♬ original sound – Avonna Sunshine

Hoe schuim je je foundation op?

Een pluspunt van de trend is dat je niet heel veel hoeft te doen om het gewenste resultaat te krijgen. Het enige moeilijke is dat het niet duidelijk is hoeveel foundation en water je nou precies moet gebruiken. Na wat onderzoek blijkt het dat je de beste verhouding krijgt als je een hoog glas vult met een paar druppels foundation en een paar eetlepels water. Laat vervolgens de opschuimer in het glas zakken klop het mixje tot een glad mengsel.

@wendyskin

Replying to @l.angie.zzz 2 broken frothers later… i finally have a mousse foundation! #frothing #makeuphack #foundationhack #makeup (creds @avonnasunshine)

♬ original sound – wendy ly

Is het opschuimen van je foundation wel zo verstandig?

Net als veel andere TikTok-trends heeft deze ook genoeg nadelen. Zo is de meest voor de hand liggende nadeel is dat er een grote kans is dat je een grote puinhoop  creëert. Of dat je aan het einde van het experiment helemaal geen melkopschuimer meer hebt, omdat hij net als bij TikTokker @wendyskin kapot gaat.

Maar het grootste risico van deze hack is dat er heel snel bacteriegroei kan ontstaan. Het is nu eenmaal zo dat als je water aan andere producten toevoegt, je het risico verhoogt op besmetting, wat zelfs een infectie kan veroorzaken wanneer je de producten op je huid wordt aanbrengt.

Conclusie: je kan de foundation frothing-trend het beste overslaan! Naast het feit dat het niet zeker is of het wel echt werkt. Zijn er genoeg bestaande formules zoals, Maybelline’s Dream Matte Mousse Foundation of Elizabeth Arden Flawless Finish Mousse Makeup, die van zichzelf al luchtige mousse-achtige textuur hebben en op de lange termijn een beter resultaat zullen leveren.

De ‘wolf cut’ domineert TikTok en Instagram: dit zijn de beste looks

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.