Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Hollywood’s haarstyliste Jen Atkin legt uit hoe je het perfecte glass hair kapsel krijgt

Als er één iemand de koningin van de glass hair kapsels is, dan is het celebrity haarstyliste Jen Atkin wel. Zij weet als geen ander hoe je dat gladde, perfecte en fleeky haar creëert. Deze trend domineerde afgelopen seizoen de rode lopers en Jen legt uit hoe je dit kapsel fixt.

We hebben onze favoriete celebrities al gespot met het glass hair kapsel. Van Bella Hadid tot Kendall Jenner en van Kim Kardashian tot Dua Lipa, heel Hollywood loopt ermee rond. Grote kans dat veel van deze kapsels gecreëerd zijn door Jen Atkin.

Extreme sports

2.3m Likes, 8,114 Comments – Dua Lipa (@dualipa) on Instagram: “Extreme sports”

Jen Atkin legt uit hoe je het beroemde glass hair kapsel creëert

Jen Atkin werkt onder andere met de Kardashians. En wie Kardashians zegt, zegt shiny kapsels. Vandaar dat wij een gat in de lucht sprongen toen Jen haar geheime recept voor dit kapsel deelde en zo doe je het.

1. Preppen is key

Volgens Jen Atkin is preppen key, want een goed begin is immers het halve werk. Je prept het haar met een leave-in conditioner, dit voorkomt de pluis en beschermd tegen hitte. Pluis is uit den boze bij het glass hair kapsel, slick is the way to go. Hierna föhn jij jouw haar droog en is het tijd voor de volgende stap.

2. Steilen, steilen en nog eens steilen

We weten het, de stijltang is niet goed voor je haar. Toch is er volgens Jen geen andere manier om jouw haar steil genoeg te krijgen. Doe het niet te vaak, maar eens in de zoveel tijd moet het kunnen. Ga een paar keer over je haar heen met de stijltang totdat je het haar glad genoeg vindt.

3. Fixeren

Nu is het tijd om wat extra glans toe te voegen, want dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Het toevoegen van glans doe je met glansspray. Hierna maak je korte metten met alle babyhaartjes die in de rondte vliegen, dit doe je met een styling stick. Jen gebruikt die van Rub Tancho, alleen is die helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Deze stick van TIGI is een goed alternatief.

Best in glass ?✨ @theouai Hair & Body Shine Mist just hit @nordstrom, @netaporter & @urbanoutfitters!!

5,842 Likes, 90 Comments – Founder/Hairstylist/DogMom (@jenatkinhair) on Instagram: “Best in glass ?✨ @theouai Hair & Body Shine Mist just hit @nordstrom, @netaporter &…”

Nu heb je glass hair á la de koningin van het glass hair, a.k.a Jen Atkin.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hollywood’s haarstyliste Jen Atkin legt uit hoe je het perfecte glass hair kapsel krijgt
Sluiten