Joker staat nu al in de top 10 beste films ooit op IMDb en dit is waarom jij ‘m ook moet kijken

Grote kans dat je van de film Joker hebt gehoord. Pas sinds een paar weken draait de film in de bioscoop, maar er wordt enórm veel over gesproken. De film staat zelfs al in de top tien beste films ooit op IMDb. Wij vertellen je waarom je ‘m ook moet zien.

Ook als je geen DC-comics fan bent, is het een echte must see. De film krijgt uiteindelijk niet voor niks zulke goede beoordelingen van critici.

Joker film

Je kent de DC-slechterik Joker vast wel. Een enge man die zijn gezicht als een clown schminkt om vervolgens mensen te vermoorden. Een echte bad guy waar je totaal geen sympathie voor hoeft te hebben. Of toch wel? De nieuwe film Joker laat het verhaal zien achter deze slechterik. After all wordt niemand als moordenaar en schurk geboren, en gaat er heel wat aan vooraf wil je zo gek worden. Je zal zien dat je sympathie voor The Joker krijgt, hoe gek het ook voelt om sympathie te hebben voor een moordenaar.

Je hoeft de DC-films waar Joker in voorkomt niet te hebben gezien om Joker te kunnen waarderen. In principe is het simpelweg een film over een man die langzaam steeds verder van de realiteit af komt te staan. Het verhaal gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een stad genaamd Gotham.

Hij werkt overdag als clown en probeert het ’s avonds tevergeefs te maken als stand-up comedian. Het leven zit hem enorm tegen en langzaam maar zeker raakt hij steeds meer zijn grip op de realiteit kwijt. Hij neemt de ene verkeerde beslissing na de andere en dat loopt uiteindelijk vreselijk af.

De beste films volgens IMDb

Vier dagen na de release van de film stond ‘ie al hoog in de rankings. Zo hoog zelfs, dat de film al in de top tien films op IMDb staat. Dat is natuurlijk een hele prestatie. Hoe lang de film in de top tien blijft is moeilijk te zeggen, maar het is al heel wat dat hij er nu instaat. Al met al is het wel een bezoekje aan de bioscoop waard.

Reageer op artikel:
Joker staat nu al in de top 10 beste films ooit op IMDb en dit is waarom jij ‘m ook moet kijken
Sluiten