Josephine van Bonzel
Josephine van Bonzel Post 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Josephine tipt: met deze (gratis) app train jij jezelf helemaal fit deze zomer

You either hate it or love it: sporten. And I, persoonlijk, hated it. De drempel om naar de sportschool te gaan was voor mij vaak net iets hoog. Ik hou meer van wandelen. Niet te veel gedoe. Maar zo richting de zomer begin ik altijd toch ook meer de drang te voelen tot ‘krachttraining’.

Een tijdje geleden ontdekte ik de fitness app ‘Workout For Women’ (no spon) waarmee ik gemakkelijk een trainingsschema kon opzetten om thuis te volgen. Tegenwoordig rol ik drie keer per week gewoon vanuit mijn bed, de woonkamer in, op het sportmatje, en de work-out begint!

Workout For Women App: gratis én effectief

Ik ontdekte de app via een vriendin, die hier al jaren mee trainde. En of je nou een fanatieke sporter bent of een beginner: er is echt voor ieder wat wils. De app is speciaal ontworpen voor vrouwen en biedt work-outs aan die passen bij alle soorten levensstijlen. Dus of je nou 10 of 40 minuten hebt op een dag: de smoes dat je geen tijd hebt, kan dus niet meer worden ingezet. En je kan zelfs, naast het kiezen van losse trainingen, ook gepersonaliseerde programma’s opstellen op basis van jouw niveau en doelen. Let op: sommige features kosten dus wel geld.

Motivatie door de zonnige dagen

Naast dat het fijn is om even extra mijn best te doen om de winterlaag weg te werken – voor ik in mijn bikini over het strand paradeer deze zomer -, maak ik ook graag gebruik van de extra energieke dagen die de zomer met zich meebrengt. Zon stimuleert namelijk de aanmaak van vitamine D, wat weer bijdraagt aan een beter humeur en meer energie. Dus ieder jaar weer, rond mei of juni, begin ik me af te vragen hoe ik het deze zomer ga aan pakken.

Fit en gelukkig

Laten we het belangrijkste niet vergeten: ik omarm mijn rondingen en wil ook echt benadrukken dat ieder lichaam een summerbody is. Gelukkig zijn en goed in je vel zitten, is uiteindelijk het enige dat telt. En los van het feit dat je je goed voelt in je lichaam, is sporten natuurlijk ook gewoon ontzettend gezond en goed voor je. Sporten zorgt namelijk voor meer dan alleen spieren en conditie opbouwen; het verbetert je humeur en vermindert stress. Wanneer je sport, maakt je lichaam endorfines aan: de ‘Feel-good’ hormonen. Deze boost aan endorfines zorgt ervoor dat je je na een sessie krachttraining energiek en gelukkig voelt. Alleen maar goede redenen dus om die sportmat af te stoffen en op de grond te leggen. Let’s go!

Je download de app gratis in de App Store en Google Play.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.