Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 4 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Welk jurkje past bij jouw figuur? Dit zijn de perfecte jurkjes voor elke lichaamsvorm

Iedereen is anders en dat is maar goed ook. Net als dat iedere gezichtsvorm een ander kapsel goed kan hebben, zijn er ook jurkjes die goed staan bij een bepaald figuur. Nu de zon zich weer steeds meer laat zien, is het jurkjesseizoen officieel geopend en daarom bespreken we welk jurkje bij jouw lichaamsvorm past.

Laten we vooropstellen dat je ieder jurkje rockt wat je wil. Toch zijn er per figuur een aantal jurkjes die het lichaam ontzettend tot zijn recht laten komen. Je bent gezegend met jouw figuur en het liefst halen we er allemaal het beste uit, toch?

De perfecte jurkjes voor jouw figuur

Ken je dat? Dat je een jurkje van een vriendin leent en dat ‘ie bij jou helemaal niet mooi staat, terwijl hij haar prachtig staat. Dit komt omdat jullie beide een andere lichaamsvorm hebben.

Voordat je allerlei jurkjes in je winkelmandje mikt, moet je eerst weten welk figuur je hebt. Vind jij het lastig om te bepalen welke lichaamsvorm je hebt? Op internet vind je veel testen die het voor je bepalen, zoals deze.

1. De zandloper

Zandlopers hebben een smalle taille, relatief volle borsten en billen en daarnaast zijn de schouders even breed als de heupen. Slimme zandlopers maken gebruik van hun smalle taille, bijvoorbeeld met een wikkeljurkje. Ben jij een zandloper? Laat je dan niet afschrikken door strakke en aansluitende bovenkantjes, deze doen jouw figuur alleen maar goed. De volgende jurkjes staan jou als zandloper als de beste.

Wrap dress van satijn – €42,99

lichaamsvorm figuur jurkje 1

Polka dot wrap dress – €36,00

jurkje figuur lichaamsvorm.jpg

Wikkeljurkje van dobby-stof – €52,99

urkje figuur lichaamsvorm

2. De peer

Peren hebben van nature brede heupen en een smalle taille. De schouders van een peer zijn een stuk smaller dan de heupen, waardoor de nadruk op de taille en de heupen ligt. Ben jij een peer? Dan maak je slim gebruik van jouw curves door een jurkje te dragen dat jouw figuur accentueert. Iets langere jurken met een split zijn vrouwen met een peer-figuur op het lijf geschreven.

Satijnen midi jurk – €42,99

jurkje figuur lichaamsvorm

Groene midi jurk – €55,95

jurkje lichaamsvorm figuur

Rode midi jurk – €34,79

figuur jurkje lichaamsvorm

3. De appel

Appels staan bekend om hun slanke benen en hun volume rondom de heupen en taille. Helaas hebben appels vaak de neiging om zichzelf te bedekken met allemaal laagjes, terwijl dit totaal niet nodig is. Ben jij een appel? Dan laat jij jouw figuur stralen in een flowy A-lijn jurkje. Je bent een mazzelaar, want deze jurkjes zitten mega lekker.

Flowy jurkje – €49,95

figuur jurkje lichaamsvorm

Shift dress – €40,00

figuur jurkje lichaamsvorm.jpg

Zwarte A-lijn jurk met knopen – €33,99

figuur lichaamsvorm jurkje

4. De pilaar

Pilaren waren vroeger altijd de langste van de klas en hebben altijd goed zicht tijdens een concert, lang leve lange benen. Pilaren vinden zelden een broek die lang genoeg is, daarom is een jeans kopen een absolute ramp. Pilaren hebben een wat rechtere lichaamsvorm en zijn wat langer dan gemiddeld. Ben jij een pilaar? Dan rock jij jouw lange benen in een blazer jurkje met gesp.

Lila blazerjurk – €60,99

jurkje lichaamsvorm figuur

Blazerjurk met strepen – €78,85

jurkje lichaamsvorm figuur

Mintkleurig blazerjurkje – €66,95

jurkje figuur lichaamsvorm

5. De omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek is eigenlijk het tegenovergestelde van de peer. De omgekeerde driehoek heeft een smalle taille en haar schouders zijn breder dan de heupen. Heb jij deze lichaamsvorm? Dan laat jij jouw figuur mooi uitkomen in de milkmaid jurkjes die nu helemaal hip zijn. Door de vierkante hals leg je de nadruk op de prachtige taille die je hebt.

Jurkje met schattige print – €51,95

jurkje figuur lichaamsvormen

Groene milkmaid dress – €60,95

jurkje figuur lichaamsvorm

Satijnen milkmaid jurk – €52,99

jurkje lichaamsvorm figuur

Benieuwd welke jurkjes dit festivalseizoen helemaal happening zijn? Lees dan dit artikel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Welk jurkje past bij jouw figuur? Dit zijn de perfecte jurkjes voor elke lichaamsvorm
Sluiten