admin
admin Entertainment 24 jan 2018

Justin Timberlake wordt op hypocriete tweet gewezen door Woody Allens dochter

Waar 2017 al begon als een shitshow, liep het tegen het einde op een heel andere manier uit de hand. Na de eerste moedige vrouw die opstond en vertelde over haar ervaring met misbruik in Hollywood, duurde het niet lang voor de rest haar volgde. Naar aanleiding van de vele bekentenissen werd de #MeToo en #TimesUp beweging gestart, om zo seksisme, sociale ongelijkheid en seksueel misbruik nog meer onder de aandacht te brengen. Veel celebrities hebben zich aangesloten bij deze bewegingen en showen hun support, maar het doel lijkt niet bij iedereen duidelijk te zijn.

Domme tweet

Dit weekend dacht Justin Timberlake een onschuldige tweet de wereld in de sturen, met de vraag of iemand een uitleg heeft voor het gezegde ‘You just want your cake and to eat it too.‘ Hij vindt de uitspraak nogal gek, aangezien je cake alleen kunt eten; meer niet. Dylan Farrow besloot antwoord te geven op de tweet, maar Justin kreeg waarschijnlijk niet het antwoord waar hij op hoopte.

Je bent een supporter of je bent het niet

Dylan is een groot supporter van de #MeToo en #TimesUp beweging, omdat ze zelf ook nare ervaringen heeft met seksueel misbruik in Hollywood. Zij is naar eigen zeggen door haar vader, regisseur Woody Allen, op jonge leeftijd misbruikt. Dat hij daarmee weg is gekomen en er nog steeds weinig consequenties van ondervindt, dat zit Dylan zwaar dwars. Justin Timberlake is één van de acteurs die ondanks dit alles toch blijft samenwerken met Woody, maar tegelijkertijd ook #TimesUp zegt te supporten; heel krom.

You can’t support #TimesUp and praise sexual predators at the same time

Dylan maakte gebruik van de situatie om Justin nog eens op z’n plek te zetten en hem duidelijk te maken in welke kromme situatie hij zich bevindt. “The saying means, for example, you can’t support #TimesUp and praise sexual predators at the same time,” Farrow tweeted in response. “You can’t retain your credibility as an activist (i.e. retain the cake) and, at the same time, praise a sexual predator (i.e. eating the cake).” You go Dylan!

Refinery29

Reageer op artikel:
Justin Timberlake wordt op hypocriete tweet gewezen door Woody Allens dochter
Sluiten