Dit is wanneer de tickets voor je favoriete festivals in de verkoop gaan

Oké oké, we weten dat het nog winter is en we met minimaal acht lagen kleding naar buiten gaan. Toch houdt ons dat niet tegen om al na te denken over het aankomende festivalseizoen. Daarom hebben wij alvast alla data verzameld wanneer de kaartjes van de leukste festivals in Nederland in de verkoop gaan.

Aankomend festivalseizoen

Nu kom je nog met blauwe handen van de kou aan op school of je werk, maar het is nog eventjes doorzetten. Voordat je weet is het namelijk alweer lente en gaan we richting de leukste tijd van het jaar: het festivalseizoen.

Zwierige jurkjes, dansend in het zand met een biertje, lange warme avonden en de hele wereld om je heen die vrolijk is. Kan je het je voorstellen? Wij wel in ieder geval. Over een paar maandjes zou je in principe elke zaterdag of zondag dansend met je vrienden op een festival kunnen staan en wij kunnen niet wachten.

Festivals in Nederland

Gelukkig voor ons stromen de nieuwsbrieven van verschillende festivals alweer binnen met de verkoopdata van de tickets. Voor sommige festivals in de zomer kan je nu zelfs al kaartjes halen. Om het je iets makkelijker te maken, hebben we een overzichtje met verkoopdata van leuke festivals aankomend jaar. Op die manier kan jij alvast beginnen met sparen en je vrienden optrommelen om hetzelfde te doen. Laat de zomer maar komen.

1. Appelsap

Als je van HipHop, Grime, R&B, elektronische muziek en Nederlands talent houdt, dan zit je bij Appelsap goed. Appelsap Fresh Music Festival vindt plaats in het Flevopark in Amsterdam. Je kan hier de hele dag chillen in de zon, genieten van vette muziek, en nieuw talent ontdekken.

Wanneer: 10 augustus
Start kaartverkoop: De kaarten voor Appelsap zijn al in de verkoop.

2. Lowlands

Aankomend jaar vindt alweer de 27e editie van het festival der festivals plaats: Lowlands. Het meerdaagse festival vindt plaats in Biddinghuizen en we hoeven nog maar 204 dagen te wachten op het grote muziekevenement (jep, dat wordt bijgehouden).

Het festival biedt maar liefst twaalf podia aan voor meer dan 250 acts. Zowel enorm bekende artiesten zoals Disclosure staan hier, maar ook nieuwkomers zoals Mahalia.

Wanneer: 16 t/m 18 augustus
Start kaartverkoop: nog niet bekend. Vorig jaar startte de verkoop op 10 februari, dus houdt deze datum dit jaar ook maar vast aan.

3. Pinkpop


Nog zo’n meerdaags festival dat je niet mag missen is Pinkpop. Drie dagen lang kan je hier chillen en genieten van meer dan vijftig acts. Naast het open hoofdterrein zijn er ook nog wat kleinere intieme area’s. O ja, dit jaar is de vijftigste editie van Pinkpop, dus dat belooft wat.

Wanneer: 8 t/m 10 juni
Start kaartverkoop: 16 maart

4. Amsterdams Verbond

Bevrijdingsdag moet natuurlijk gevierd worden en als je het ons vraagt is het Amsterdams Verbond een van de beste feestjes om dat te doen. Hier is het de hele dag een en al gezelligheid met de vetste artiesten op verschillende stages.

Wanneer: 5 mei
Start kaartverkoop: de verkoop voor het Amsterdams Verbond is al gestart. Sterker nog, er zijn alleen nog late bird tickets en groepstickets beschikbaar. Wees er dus snel bij.

5. Down The Rabbit Hole


Dit jaar vindt de zesde editie van het meerdaagse festival Down The Rabbit Hole plaats in Beuningen. Als je op zoek bent naar een minivakantie dan koop je snel je tickets. Je vindt hier namelijk drie podia en super veel verscholen wereldjes waar van alles te ontdekken is.

Net als de voorgaande, uitverkochte editie kun je op het festivalterrein een heel weekend lang met maximaal 35.000 andere bezoekers in alle vrijheid dwalen en verdwalen. Sounds good, right?

Wanneer: 5 t/m 7 juli
Start kaartverkoop: De verkoop van de kaartjes is al begonnen.

6. Solar


In Maastricht vind je in augustus het festivalterrein van Solar, een festival dat draait om creativiteit, liefde en kleur. Het thema van het festival is dit jaar ‘A Story To Tell’. Daarnaast bestaat Solar dit jaar al vijftien jaar dus dit gaat sowieso super lit worden.

Wanneer: 1 t/m 4 augustus
Start kaartverkoop: De verkoop van de kaarten van Solar is ook al begonnen.

7. WOO HAH!


Als je houdt van HipHop dan moet je echt naar WOO HAH! festival gaan. In de Beekse Bergen vindt hier namelijk een van de grootste hiphopfestivals van Europa plaats. Artiesten zoals Travis Scott, Skepta en Rae Sremmurd staan hier op het podium dus dat wil je als hiphopfan meemaken.

Wanneer: 12 t/m 14 juli
Start kaartverkoop: De kaartverkoop is al gestart. Je kan zowel dagtickets als weekendtickets halen, maar een weekendje is natuurlijk wel zo leuk.

8. Vunzige Deuntjes


Dit jaar verhuist het Vunzige Deuntjes festival naar het Amsterdamse Bos. Op dit festival dans je de hele dag op vette en diverse muziek in het heerlijke zonnetje. De line-up is helaas nog niet bekend, maar dat wordt vast en zeker zoals gewoonlijk een hele goede.

Wanneer: 20 juli
Start kaartverkoop: 24 januari

9. Mysteryland


Als je meer van de elektronische muziek bent dan kan je het festival Mysteryland dit jaar echt niet missen. Het is namelijk het grootste elektronische muziekfestival in Nederland. Meer dan 100.000 mensen uit meer dan honderd verschillende landen komen hier jaarlijks samen op het Floriade-terrein.

Wanneer: 23 t/m 26 augustus
Start kaartverkoop: 29 januari

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het aankomende festivalseizoen en zijn al helemaal klaar om elk weekend met een drankje ergens te dansen. Zien we jullie daar?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Amsterdam krijgt een heus ramenfestival en het is al bijna

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Dit is wanneer de tickets voor je favoriete festivals in de verkoop gaan
Sluiten