Dit is wanneer de tickets voor je favoriete festivals in de verkoop gaan

Oké oké, we weten dat het nog winter is en we met minimaal acht lagen kleding naar buiten gaan. Toch houdt ons dat niet tegen om al na te denken over het aankomende festivalseizoen. Daarom hebben wij alvast alla data verzameld wanneer de kaartjes van de leukste festivals in Nederland in de verkoop gaan.

Aankomend festivalseizoen

Nu kom je nog met blauwe handen van de kou aan op school of je werk, maar het is nog eventjes doorzetten. Voordat je weet is het namelijk alweer lente en gaan we richting de leukste tijd van het jaar: het festivalseizoen.

Zwierige jurkjes, dansend in het zand met een biertje, lange warme avonden en de hele wereld om je heen die vrolijk is. Kan je het je voorstellen? Wij wel in ieder geval. Over een paar maandjes zou je in principe elke zaterdag of zondag dansend met je vrienden op een festival kunnen staan en wij kunnen niet wachten.

Festivals in Nederland

Gelukkig voor ons stromen de nieuwsbrieven van verschillende festivals alweer binnen met de verkoopdata van de tickets. Voor sommige festivals in de zomer kan je nu zelfs al kaartjes halen. Om het je iets makkelijker te maken, hebben we een overzichtje met verkoopdata van leuke festivals aankomend jaar. Op die manier kan jij alvast beginnen met sparen en je vrienden optrommelen om hetzelfde te doen. Laat de zomer maar komen.

1. Appelsap

Dit bericht bekijken op Instagram

💚💜💙❤️

Een bericht gedeeld door Appelsap (@appelsapx) op

Als je van HipHop, Grime, R&B, elektronische muziek en Nederlands talent houdt, dan zit je bij Appelsap goed. Appelsap Fresh Music Festival vindt plaats in het Flevopark in Amsterdam. Je kan hier de hele dag chillen in de zon, genieten van vette muziek, en nieuw talent ontdekken.

Wanneer: 10 augustus
Start kaartverkoop: De kaarten voor Appelsap zijn al in de verkoop.

2. Lowlands

Dit bericht bekijken op Instagram

Lowlanders bedankt! Zonder jullie good vibes zou het polderparadijs niet zijn wat het is. Want wat waren het weer drie prachtige dagen vol nieuwe herinneringen, fantastische ervaringen en oude en nieuwe vrienden. Jullie maken de Free State of LLow! Kijk nog één keer mee terug met de officiële aftermovie. LINK IN BIO! Video: Captain Video Muziek: @jarreauvandal – Westside & Jarreau Vandal – Break my Back ft. Ashnikko #LL18

Een bericht gedeeld door Lowlands (@lowlands_fest) op

Aankomend jaar vindt alweer de 27e editie van het festival der festivals plaats: Lowlands. Het meerdaagse festival vindt plaats in Biddinghuizen en we hoeven nog maar 204 dagen te wachten op het grote muziekevenement (jep, dat wordt bijgehouden).

Het festival biedt maar liefst twaalf podia aan voor meer dan 250 acts. Zowel enorm bekende artiesten zoals Disclosure staan hier, maar ook nieuwkomers zoals Mahalia.

Wanneer: 16 t/m 18 augustus
Start kaartverkoop: nog niet bekend. Vorig jaar startte de verkoop op 10 februari, dus houdt deze datum dit jaar ook maar vast aan.

3. Pinkpop

Dit bericht bekijken op Instagram

Om 11:30 uur gaat het festival terrein weer open. Voordat het programma begint hebben jullie nog even de tijd om te bedenken wie je wil zien vandaag. Welke act ga jij sowieso zien? #pinkpop #pp18

Een bericht gedeeld door Pinkpop Festival (@pinkpopfest) op


Nog zo’n meerdaags festival dat je niet mag missen is Pinkpop. Drie dagen lang kan je hier chillen en genieten van meer dan vijftig acts. Naast het open hoofdterrein zijn er ook nog wat kleinere intieme area’s. O ja, dit jaar is de vijftigste editie van Pinkpop, dus dat belooft wat.

Wanneer: 8 t/m 10 juni
Start kaartverkoop: 16 maart

4. Amsterdams Verbond

Dit bericht bekijken op Instagram

Wauw wat een liefde ❤ Jullie gaan lekker! Vrienden, we kijken zo uit naar de dag dat we samen de vrijheid vieren, met de zon in je haar, biertje in de hand en je maten om je heen ☀️ #HAV #5meiiedereenvrij

Een bericht gedeeld door Het Amsterdams Verbond (@amsterdamsverbond) op

Bevrijdingsdag moet natuurlijk gevierd worden en als je het ons vraagt is het Amsterdams Verbond een van de beste feestjes om dat te doen. Hier is het de hele dag een en al gezelligheid met de vetste artiesten op verschillende stages.

Wanneer: 5 mei
Start kaartverkoop: de verkoop voor het Amsterdams Verbond is al gestart. Sterker nog, er zijn alleen nog late bird tickets en groepstickets beschikbaar. Wees er dus snel bij.

5. Down The Rabbit Hole

Dit bericht bekijken op Instagram

Rabbits opgelet! Morgen gaat het btw-tarief op tickets omhoog van 6% naar 9%. Haal vandaag op de valreep dus nog extra voordelig je #DTRH19 ticket!

Een bericht gedeeld door Down The Rabbit Hole (@dtrh_festival) op


Dit jaar vindt de zesde editie van het meerdaagse festival Down The Rabbit Hole plaats in Beuningen. Als je op zoek bent naar een minivakantie dan koop je snel je tickets. Je vindt hier namelijk drie podia en super veel verscholen wereldjes waar van alles te ontdekken is.

Net als de voorgaande, uitverkochte editie kun je op het festivalterrein een heel weekend lang met maximaal 35.000 andere bezoekers in alle vrijheid dwalen en verdwalen. Sounds good, right?

Wanneer: 5 t/m 7 juli
Start kaartverkoop: De verkoop van de kaartjes is al begonnen.

6. Solar

Dit bericht bekijken op Instagram

Dat was ‘m al! Alle Early Bird Tickets voor 15 jaar SOLAR zijn uitverkocht. Ontzettend bedankt en wat hebben we er vreselijk veel zin in! De officiële verkoop voor Solar Weekend 2019 start op vrijdag 30 november. Dan – naast Holiday en Weekend Tickets – ook dagkaarten in de verkoop. <3 #solar19 #15jaarsolar #ticketsale #30november

Een bericht gedeeld door Solar Weekend (@solarweekend) op


In Maastricht vind je in augustus het festivalterrein van Solar, een festival dat draait om creativiteit, liefde en kleur. Het thema van het festival is dit jaar ‘A Story To Tell’. Daarnaast bestaat Solar dit jaar al vijftien jaar dus dit gaat sowieso super lit worden.

Wanneer: 1 t/m 4 augustus
Start kaartverkoop: De verkoop van de kaarten van Solar is ook al begonnen.

7. WOO HAH!

Dit bericht bekijken op Instagram

@xmlorenzo went in to shoot the crowd and the vibes at WOO HAH! festival 2018. Check out the full series via our Facebook page.

Een bericht gedeeld door woohahfestival.com (@woohahfest) op


Als je houdt van HipHop dan moet je echt naar WOO HAH! festival gaan. In de Beekse Bergen vindt hier namelijk een van de grootste hiphopfestivals van Europa plaats. Artiesten zoals Travis Scott, Skepta en Rae Sremmurd staan hier op het podium dus dat wil je als hiphopfan meemaken.

Wanneer: 12 t/m 14 juli
Start kaartverkoop: De kaartverkoop is al gestart. Je kan zowel dagtickets als weekendtickets halen, maar een weekendje is natuurlijk wel zo leuk.

8. Vunzige Deuntjes

Dit bericht bekijken op Instagram

Op naar dag 2 van het mooiste festival van Nederland! Wie is er ook vandaag weer bij? ❤️

Een bericht gedeeld door Vunzige Deuntjes (@vunzigedeuntjes) op


Dit jaar verhuist het Vunzige Deuntjes festival naar het Amsterdamse Bos. Op dit festival dans je de hele dag op vette en diverse muziek in het heerlijke zonnetje. De line-up is helaas nog niet bekend, maar dat wordt vast en zeker zoals gewoonlijk een hele goede.

Wanneer: 20 juli
Start kaartverkoop: 24 januari

9. Mysteryland

Dit bericht bekijken op Instagram

Who are you going to share your tent with next summer? #mysteryland2019 #partyanimals #friendsforever #camping #glamping #sunset

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official) op


Als je meer van de elektronische muziek bent dan kan je het festival Mysteryland dit jaar echt niet missen. Het is namelijk het grootste elektronische muziekfestival in Nederland. Meer dan 100.000 mensen uit meer dan honderd verschillende landen komen hier jaarlijks samen op het Floriade-terrein.

Wanneer: 23 t/m 26 augustus
Start kaartverkoop: 29 januari

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het aankomende festivalseizoen en zijn al helemaal klaar om elk weekend met een drankje ergens te dansen. Zien we jullie daar?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Amsterdam krijgt een heus ramenfestival en het is al bijna

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Dit is wanneer de tickets voor je favoriete festivals in de verkoop gaan
Sluiten