Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Fashion 18 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Hoe je met deze temperaturen er hot maar niet oververhit uitziet op kantoor

Eens in de zoveel tijd gebeurt het onverwachte: tropische temperaturen in Nederland! Wanneer de zomer is aangebroken, kan het lastig worden om gepast gekleed naar je werk te gaan. Met deze tips zie je er hot uit maar niet oververhit.

Koel en cool

Met warm weer wil je lichte en zomerse kleding aan, ook als je naar je werk gaat. Dit is helaas best lastig, want je kan niet altijd met je mini rokje of je hotpants aan komen zetten. Daarom de volgende tips.

1. Houd je hoofd koel maar je voeten koeler

Als je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam ook warm. Om te voorkomen dat je oververhit én met stinkvoeten op je werk zit, kan je het beste je leren laarzen thuis laten. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je je ‘Havaianas-slippers’ ook thuis moet laten. Kies gewoon voor een paar espadrilles, sandalen met hak of open hakken. Dit soort schoenen kunnen altijd en zien er ook leuk uit.

2. Blote benen

Het voordeel aan het zijn van een vrouw is dat je over het algemeen bij elke baan wel een beetje blote benen mag showen. Het enige wat in sommige bedrijven niet gewaardeerd wordt, zijn mini-rokjes of mini-jurkjes, wat eigenlijk ook onzin is, maar goed. Als je het veilig wilt houden kies je voor rokken en jurken op knielengte.

Een leuke flared broek kan ook prima zijn voor de zomer. Lekker luchtig en absoluut office-proof. Laat de synthetische stofjes wel even lekker in de schappen liggen en ga voor een natuurlijke stof zoals katoen of linnen.

3. Van bovenaf ook koeltjes

Naast schoenen en broeken zijn tops ook belangrijk om in overweging te nemen wanneer je ‘s ochtends je outfit kiest. Kies voor een lichte stof, maar pas wel op dat het niet volledig doorschijnt. Anders krijg je daar ook weer gezeik mee. Spaghettibandjes zijn sowieso al een beetje geweest, maar wanneer het aankomt op werkkleding al helemaal. Een top met bredere bandjes ziet er dan beter uit.

4. Sensation-white

Iedereen weet dat zwart de makkelijkste kleur is, maar tijdens de zomer is het beter om dit te vermijden. Wit is je grootste vriend, kan met alles en ziet er zomers uit. Pas op met je lunch want voor je het weet is je leuke shirt oranje, maar verder is het perfect voor op werk.

5. Dress to impress

Dat je op je werk bent, betekent natuurlijk niet dat je eruit moet zien als een saaie doos. Maak een statement door opvallende kleuren of printjes te kiezen. Kantoorkleding hoeft echt niet saai te zijn. Zorg dat je weet wat je wel en niet staat en houd het luchtig.

6. Houd rekening met de ochtend

Als je de pech hebt dat je een baan hebt waarbij je vroeg start, is het vaak zo dat het in de ochtend nog fris is. Daarom is het handig om altijd een jasje of kimono mee te nemen, zeker als je in een kantoor zit waar de airco nog wel eens op standje maximaal staat.

Newsmonkey

Reageer op artikel:
Hoe je met deze temperaturen er hot maar niet oververhit uitziet op kantoor
Sluiten