Kanye West is terug op Twitter om Nike te beschuldigen van plagiaat

Als we zeggen dat Kanye West een interessante man is, dan is dat nogal een understatement. Keer op keer weet hij ons te verbazen met zijn weird-ass acties. Zijn knipperlichtrelatie met social media is er daar eentje van.

Nadat de beste man bijna een jaar niet actief was op Instagram, postte hij op Valentijnsdag zijn Instagram-account vol met oude celebrity koppels. Dat was helaas maar van korte duur, want niet veel later zette Kanye zijn account weer op non-actief.

Kanye Twitter

Hoewel Kanye’s Instagram-account nog steeds foetsie is, activeerde Kanye afgelopen weekend wel zijn Twitter-account weer. Zijn laatste tweet dateert uit september 2014, dus je kunt wel stellen dat het eventjes geleden was dat Kanye hier van zich liet horen. De reden van zijn Twitter-comeback? Hij beschuldigt Nike van plagiaat. En daar geven we hem op zich geen ongelijk in…

In een inmiddels verwijderde tweet liet Kanye zijn vermoedens los over een nieuwe Nike-schoen. Volgens hem heeft deze schoen namelijk wel heel veel weg van zijn YEEZY 700 schoen.

kanye twitter

Laten we de schoenen zelf ook even vergelijken. Dit is het nieuwe ontwerp van Nike:

kanye twitter

Bron: Nike 

En dit is de schoen uit Kanye’s YEEZY Adidas-collectie:

kanye twitter

Bron: Adidas

Yep, wij snappen Kanye wel. Kijk bijvoorbeeld even naar de zool, vorm en lijnen van de schoen. Inmiddels heeft Kanye de tweet verwijderd, maar gelukkig hebben we screenshots.

Naast de beschuldiging jegens Nike deelde Kanye nog wat andere schoenontwerpen en deed hij een uitspraak over, in zijn woorden, ‘hard-core kapitalisten’:

Verder liet hij ook even weten dat hij van plan is om een nektattoo van zijn zoontje Saint te zetten:

Zo, dan weten we dat ook weer. Wie weet, misschien betekent dit wel dat Kanye deze keer wat langer blijft hangen op Twitter. Het zal ons benieuwen!

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Kanye West is terug op Twitter om Nike te beschuldigen van plagiaat
Sluiten