Kanye West kondigt twee nieuwe albums aan

Kanye West gebruikte zijn comeback op Twitter niet alleen om Nike te beschuldigen van plagiaat, maar ook om nieuwe muziek aan te kondigen. Hij komt dit jaar namelijk met maar liefst twee nieuwe albums.

Kanye West op Twitter

Eerder deze week kondigde Kanye al aan dat hij zijn eigen filosofieboek wil schrijven. De vorm van dit boek is wel ietsje anders dan je zou verwachten; hij schrijft hem namelijk in de vorm van tweets. Waarom? Op deze manier kan geen enkele uitgeverij hem vertellen wat hij wel of niet moet doen. Volgens Kanye is het dan ook niet zijn doel om er geld mee te verdienen; het is simpelweg een aangeboren behoefte om expressief te zijn. Expressief ben je zeker, Kanye.

Twee nieuwe albums

Maar het blijft niet bij een filosofieboek. Dit jaar nog komen er namelijk twee nieuwe albums uit! Het eerste album – waar zeven liedjes op komen te staan – komt uit op 1 juni. Het andere album kunnen we een week later, op 8 juni verwachten. Deze maakte Kanye met Kid Cudi en gaat ‘Kids See Ghost’ heten. Stiekem hadden we al een beetje gehoopt dat Kanye en Kid Cudi samen muziek zouden maken; afgelopen november was de rapper namelijk als gastartiest aanwezig bij een concert van Kid Cudi in Chicago.

Toen Kanye terugkwam op Twitter, hadden we echt niet verwacht dat we al zo snel nieuw nieuws over zijn nieuwe muziek te horen zouden krijgen. Nog iets langer dan een maandje wachten en het is al zover… Wat zou Kanye nu voor ons in petto hebben?

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Kanye West kondigt twee nieuwe albums aan
Sluiten