Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Entertainment 8 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Kanye West vertelt openhartig over zijn bipolaire stoornis

Kanye West is niet uit de spotlight weg te denken. Sinds dat hij zijn nieuwe album ‘Ye‘ heeft gedropt is de beste man the talk of the day. Op het grimmige album verklaart hij een bipolaire stoornis te hebben en dat dat zijn superkracht is. Yep, we willen meer weten.

Kanye West en zijn bipolaire stoornis

Op het nummer Yikes zegt Kanye het volgende: “That’s my bipolar sh**. That’s my superpower, ain’t no disability.” Hiermee zegt hij dus dat zijn bipolaire stoornis geen handicap is en dat het hem niet tegenhoudt, maar dat het een kracht is. Later sprak geeft mr. West dit in een interview met radio presentator Big Boy toe. Tijdens het interview vindt hij het nodig om nogmaals te benadrukken dat hij het ziet als zijn superkracht, omdat het hem helpt zijn muziek te creëren.

Daarnaast vertelt Kanye ook dat hij deze diagnose pas recentelijk heeft gekregen. Hij zegt: “I’ve never been diagnosed and I was like 39 years old.”

Serieuze kwesties aankaarten

Iedereen en haar moeder weet dat Kanye een redelijk opvliegend karakter heeft. Desondanks lijkt het alsof hij het licht heeft gezien, want tijdens zijn interview kaart hij serieuze issues aan, zoals mentale gezondheid in Amerika. Alsof zijn serieuze en lieve kant niet al verrassend genoeg was, ziet hij zichzelf als een ‘vriend’ van andere mensen met mentale gezondheidsproblemen. Hij zegt: “Think about people who have mental issues that are not Kanye West… Rhink about somebody that does exactly what I did at TMZ but they just do it at work. Then Tuesday morning they come back and they lost their job.”

Over de jaren heen is er veel gepraat over het gedrag en de gezondheid van Kanye. Gelukkig is daar zijn liefje Kim Kardashian die het voor hem opneemt op Twitter. Door te zeggen dat mensen niet zo rap moeten zijn met het maken van gemene opmerkingen, komt ze keer op keer voor ‘m op. “Your commentary on Kanye being erratic & his tweets being disturbing is actually scary. So quick to label him as having mental health issues for just being himself when he has always been expressive is not fair.”

Kim Kardashian West on Twitter

To the media trying to demonize my husband let me just say this… your commentary on Kanye being erratic & his tweets being disturbing is actually scary. So quick to label him as having mental health issues for just being himself when he has always been expressive is not fair

Kim Kardashian West on Twitter

He’s a free thinker, is that not allowed in America? Because some of his ideas differ from yours you have to throw in the mental health card? That’s just not fair. He’s actually out of the sunken place when he’s being himself which is very expressive

Wij vinden het in ieder geval knap dat hij zo eerlijk is over zijn mentale gezondheid. Kanye laat zien dat mentale problemen niet in de weg hoeven te zitten om je passie te volgen.

Refinery

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kanye West vertelt openhartig over zijn bipolaire stoornis
Sluiten