Wait, what? Kanye West stelt zich kandidaat voor het Amerikaans presidentschap

Dat Kanye West soms verrassend uit te hoek kan komen, is nothing new. De rapper en hubby van Kim Kardashian heeft in een tweet aangekondigd dat hij graag president wil worden. Yup.

Op 4 juli, de viering van Independence Day, plaatste Kanye op twitter het bericht dat hij gaat voor het Amerikaans presidentschap. We praten je bij.

Kanye West for president

Het is niet de eerste keer dat Kanye West van zich laat horen als het gaat over het presidentschap. Vijf jaar geleden riep hij tijdens de VMA’s al dat hij ernaar streefde om president te worden in 2020. En in andere interviews benoemde West ook vaak zijn wens om intrek te nemen in het Witte Huis.

Nu dus. Op 4 juli plaatste hij een tweet dat het zo ver is. Hij wil gaan voor het Amerikaans presidentschap. “We must now realize the promise of America by trusting God, unifying our vision and building our future. I am running for president of the United States ??! #2020VISION”, staat er in zijn tweet.

Achterban

Of de rapper überhaupt kans maakt op het presidentschap, is nog maar de vraag. Voor hij op de stemkaart zou komen, zijn een aantal (variërend van duizend tot honderdduizend) handtekeningen per staat nodig.

Wifey Kim Kardashian retweette zijn bericht, en Elon Musk (oprichter van Tesla) liet ook van zich horen. Hij gaf aan zijn vriend volledig te steunen.

Publiciteitsstunt

Er wordt verschillend gereageerd op de tweet van Kanye West. Op Instagram verschenen al berichten over Kanye West zijn uitlatingen van de afgelopen jaren: dat hij tegen abortus is, dat de slavernij ‘een keuze’ was en dat hij eerder al eens aanwezig was bij een anti-LGBTQ+ evenement.

Er gaan ook geruchten dat het om een publiciteitsstunt zou gaan. Het nieuwe, tiende album van Kanye West komt eraan. De eerste single Wash Us in the Blood is al uitgekomen, en de rest zal snel volgen.

Reageer op artikel:
Wait, what? Kanye West stelt zich kandidaat voor het Amerikaans presidentschap
Sluiten