Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 12 november 2019

Dit jaren ’80 kapsel is razendpopulair door een foutje van Billie Eilish

Er zijn veel trends uit de jaren ’80 die weer helemaal terugkomen. In deze periode waren een aantal kapsels ook niet weg te denken: wafelhaar, een wetlook met zijscheiding en jawel, een kuif. Dankzij een onhandig foutje van Billie Eilish is het matje (hét jaren ’80 kapsel) ook weer terug van weggeweest.

Hoewel het niet gepland was, is het matje van Billie dé haartrend van dit najaar.  Ze dacht dat het er niet uitzag, maar integendeel, want she rocks this hairdo.

Het matje

De zangeres vertelt dat iemand haar haar aan het verven was en vervolgens haar lokken in brand stak. Het had zomaar af kunnen lopen als een kapper horrorverhaal, maar het resulteerde in een fantastische haarstijl. De bovenste laag van het haar is kortgeknipt (in Billies geval kort gebrand, auch) tot ongeveer het oor. De laag eronder komt tot ongeveer de schouders. De bovenste laag, die in Billies geval ook nog groen is geverfd, ziet er dus uit als een matje.

De haartrend van het najaar

Nu rest ons nog de vraag: is het matje nu officieel teruggekomen als trend? Nou, Billie is niet de enige die deze jaren ’80 look helemaal rockt. Door haar schoonheidsfoutje hebben meer celebrities haar look overgenomen. Rita Ora nam deze look al een aantal maanden geleden over.

Ook in verschillende salons kan je vragen naar deze look. Sommige haarstylisten zijn zelfs pro geworden in het knippen van dit kapsel. Neem bijvoorbeeld Karen Vu, een haarstyliste uit Toronto. Of je nou dun, dik, lang of kort haar hebt, Karen tovert het om naar een matje.

THANK YOU @gucci FOR HAVING ME

No Description

BTS with my @escadaofficial family ❤️

169k Likes, 709 Comments – RITA ORA (@ritaora) on Instagram: “BTS with my @escadaofficial family ❤️”

Natural texture: straight. The fun part is figuring it out for all hair types. ????‍♀️❤️????‍♀️ #shag #modernmullet #texture

1,864 Likes, 35 Comments – Karen Vu (@karenvustudio) on Instagram: “Natural texture: straight. The fun part is figuring it out for all hair types. ????‍♀️❤️????‍♀️…”

Was het matje toch niet voor jou weggelegd? #evenbijtanken

Ga voor het matje

We zouden een tijd geleden nooit gedacht hebben dat we dit zouden schrijven, maar.. Het matje is best wel cool. We snappen dat het nemen van dit kapsel nog een grote stap kan zijn, maar mocht je iets nieuws en wilds met je haar willen doen, ga dan zeker voor het matje.

HelloGiggles

Reageer op artikel:
Dit jaren ’80 kapsel is razendpopulair door een foutje van Billie Eilish
Sluiten