Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 4 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe creëer je het perfecte wetlook kapsel? Een professional legt het haarfijn uit

Tijdens ieder spraakmakend event is er minstens één celebrity die de rode loper betreedt met een wetlook kapsel. En dat is niet gek, want het kapsel is chic en stoer tegelijkertijd. Maar hoe makkelijk het er ook uitziet, in de badkamer lopen we altijd te klungelen hiermee. Een haarstylist legt uit hoe je de perfecte wetlook maakt.

We hebben het kapsel allemaal weleens geprobeerd, maar in plaats van een chique hairdo, leek het alsof we ons haar drie weken niet hadden gewassen. Wat is nu het geheim achter dit razend populaire kapsel? Haarstyliste Dewi Rotgers legt het uit.

Hoe maak je het perfecte wetlook kapsel?

Zo’n wetlook is makkelijker gezegd dan gedaan, er zijn namelijk een aantal dingen die je moet weten voor je begint. Hieronder lees je welke stappen je moet zetten om tot het perfecte kapsel te komen.

Happy Birthday Gianni ! ? #VersaceNY last night ? love you @donatella_versace- big thanks to the whole @versace team, always !!!!!!!

1.3m Likes, 3,103 Comments – Gigi Hadid (@gigihadid) on Instagram: “Happy Birthday Gianni ! ? #VersaceNY last night ? love you @donatella_versace- big thanks to the…”

1. Preppen

Het preppen van je haar is absoluut key. Geen idee wat preppen is? Tijdens het preppen gooi jij jouw haar helemaal vol met mousse – zoveel dat het nat is – en laat je dit intrekken, om het vervolgens in model droog te föhnen. Hierdoor krijgt het haar een stevige structuur en is het helemaal ready voor de volgende stap.

2. Wax of gel

Dat natte effect creëer je natuurlijk niet met water, maar met gel of wax. Als je wat dunner haar hebt kies je voor wax, met wat dikker haar voor gel. Als je gel gebruikt, vermeng het dan met een olie of spray om het wat vloeibaarder te maken. Breng het product aan in de aanzet van het haar en kam het daarna naar achteren. Begin bij de voorkant van het hoofd en eindig achteraan.

3. Het effect

Voor een grof effect gebruik je alleen je handen om te kammen. Als je liever een preciezer en fijner effect hebt, dan kies je voor een kam.

Zo simpel kan het soms zijn, in drie stappen fix jij dus die Hollywood wetlook. De perfecte hairdo voor een festival of ander feestje.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe creëer je het perfecte wetlook kapsel? Een professional legt het haarfijn uit
Sluiten