Sharon
Sharon Beauty 17 dec 2015

Hot or not? Dit zijn dé kapsels van 2016

Het nieuwe jaar zit er nu echt aan te komen en voor velen is dat het begin van veranderingen. Ben je wel toe aan een nieuw kapsel? Dit zijn de kapsels die het in 2016 gaan maken!

Het kapsel voor bijna iedere haartextuur

Het excuus dat je haar alleen mooi valt als je het föhnt is in 2016 verleden tijd. Er bloeit namelijk een trend op waarbij er voor een kapsel op basis van je eigen haartextuur wordt gekozen. Door je haar niet tegen te werken, kun je het all natural dragen en wordt het stylen een stuk makkelijker. Alexa Chung met haar natuurlijke golven is hiervan een groot voorbeeld.

De Roaring Twenties geïnspireerde bob

Ook kort haar mag komend jaar weer gezien worden. Vooral deze bob tot aan de jukbeenderen: een gedurfd maar ook een klassiek model à la Coco Chanel en Louise Brooks. Tegenwoordig mag het ook gewoon worden gedragen met een natuurlijke, golvende textuur. Model Heather Kemesky rockt dit stoere kapsel al een tijdje.

Geometrische vormen

Voor de ladies met kroeshaar zijn geometrische vormen het ding van 2016. Een goed voorbeeld hiervan is Lupita Nyong’o’s kapsel – weliswaar een pruik – op de cover van Rhapsody. Hoewel er altijd verteld wordt dat je met je haar zo ver mogelijk van een driehoek-vorm vandaan moet blijven, kan dit juist heel bijzonder uitwerken bij kroeshaar. Mits je het durft natuurlijk! Door de textuur kun je bijzondere, scherpe hoeken creëeren.

De statement pony

Één van de makkelijkste manieren om een nieuw kapsel te creëren is door een pony te laten knippen. Komend jaar mag die pony een echte statement zijn door ‘m tot je wenkbrauwen te laten knippen. Krullen is bij deze trend geen probleem: het is juist een trend waarbij de pony met je eigen textuur dragen mag worden. Niet alleen meer voor steile haren dus.

De high-top fade

Yes, je leest het goed: de high-top fade à la Grace Jones is terug van weggeweest. Vrouwen durven steeds meer een statement te maken met hun haar en daar sluit dit kapsel goed bij aan. Mocht je het overwegen dan is het wel belangrijk dat je gezond en goed verzorgd haar hebt. Gespleten haarpunten zullen de vorm van dit kapsel namelijk niet veel goeds doen.

De gestylede lange bob

De lange bob is in 2015 een grote trend geweest, maar in 2016 mag hij in een net ander jasje worden gestoken. Hij mag namelijk wat gladder en meer gestyled worden voor een sexy resultaat. Een goed voorbeeld hiervan is de lob van Khloe Kardashian die laat zien dat de bob nét even ietsje anders kan. Belangrijk bij dit kapsel is een goed serum en haarspray om alles mooi glanzend op z’n plek te houden.

Lange lagen

Heb je al lang haar, maar wil je nét even een ander kapsel? Kies dan voor lange lagen en knip deze met name aan de voorkant. Door lagen toe te voegen zal je haar minder plat vallen en meer beweging hebben. Ook bovenop zul je meer volume hebben. Cara Delevingne is met haar Victoria’s Secret lokken een goed voorbeeld van deze trend.

De ‘big chop’

2016 wordt hét jaar van de grote veranderingen in het haar. En nee, je hoeft je hoofd hierbij natuurlijk niet gelijk kaal te scheren, maar het kan wel. Ga een keer voor het kapsel dat je stiekem altijd al wilt, maar nooit durft te laten knippen. Model Grace Bol scheerde haar hoofd kaal en tilde daarmee haar carrière naar een hoogtepunt.

Beeld: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hot or not? Dit zijn dé kapsels van 2016
Sluiten