Karlijn: ‘Als groot visliefhebber is dit mijn nieuwe favoriete restaurant in Amsterdam’
Als groot visliefhebber ben ik altijd op zoek naar nieuwe plekken waar je écht goed kan eten. En geloof me: The Marlin Bar aan de Van Baerlestraat in Amsterdam heeft mijn hart (en maag) meteen veroverd. Al vanaf de eerste hap van de scallop croquettes.
Sinds juni is dit de nieuwste hotspot van The Wolves Hospitality Group (ook bekend van o.a. Café Garçon en Brasserie Margaux), en geloof me: hier wil je heen.
Gefocust op vis, maar ook goed voor de vleesliefhebber
Ik schoof er onlangs aan en begon met de scallop croquettes met dragonmayo. Denk: garnalenkroket, maar dan op een heel ander – en veel hoger – niveau. Daarna volgden de fishcakes met garnaal: verrassend en totaal anders dan de klassieke Thaise variant die je misschien kent. Maar als ik één gerecht móét aanraden om te delen, zijn het de gamba’s. Ze komen in een olie zó smaakvol dat ik tot de laatste druppel met brood aan het dippen was.
Als hoofdgerecht koos ik voor de steak tartaar en de zwaardvis (hoe kan het ook anders bij The Marlin Bar). Beide gerechten waren spot on. Als liefhebber van zo ongeveer alle soorten vis en schaaldieren die er zijn, is dit de zevende hemel. Maar ik zou hier ook zo mensen mee naartoe nemen die geen vis eten. Er is namelijk genoeg keuze, van vlees tot vegetarisch.
Brasserie met nautisch vleugje
Concertgebouw. Binnen is het warm en stijlvol ingericht met mahoniehouten accenten, marmeren barbladen en een nautisch chic sfeertje. In de zomer zit je fantastisch op het zonnige terras (ongeveer 35 plekken), maar binnen voelt het net zo fijn: intiem én internationaal tegelijk. Na deze avond heb ik er een nieuwe favoriet bij. The Marlin Bar is een plek waar ik terugkom met vrienden die vis net zo waarderen als ik.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FScreenshot-33.png)