Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Post 09/07/2018

Maak kennis met Wolfie, een kat met een overbeet die Instagram verovert

Maak kennis met Wolfie, een kat met een overbeet uit de straten van downtown Los Angeles. Door zijn unieke glimlach is hij enorm populair op Instagram (en dat snappen we helemaal). Maar Wolfie is veel meer dan een kat met een overbeet. Ontdek het heftige en mooie verhaal van deze kat.

Het begint allemaal wanneer Jacqueline Santiago, een vrouw die Friends For Life Rescue Network runt, een melding krijgt dat er drie kittens achter een van de woongebouwen zitten. Na verschillende pogingen lukt het haar om de kittens te vangen en ziet ze meteen dat ze dringend medische hulp nodig hebben.

Verwaarloosde katten

Wanneer ze thuiskomt ligt een van de kittens op zijn zij en beweegt hij niet meer. Helaas overleeft hij de nacht niet. De andere twee kittens, Wolfie en Foxy, zijn allebei uitgedroogd en super klein. Ze bibberen van de kou en hebben honger.

Our first picture together ❤️ ??

18k Likes, 116 Comments – Wolfie (@wolfie_smiles) on Instagram: “Our first picture together ❤️ ??”

Vechten voor zijn leven

Vooral Wolfie heeft het zwaar; hij blijft worstelen met gewichtstoename en kan zijn eten niet binnenhouden. Een röntgenfoto laat zien dat zijn slokdarm vol zit met voedselresten en dat hij daardoor zijn eten niet binnen kan houden en moeite heeft met ademen. De artsen stellen Jacqueline voor om euthanasie toe te passen, maar dat wil ze niet, tenzij er een juiste diagnose is. Als er een manier is om hem in leven te houden, wil ze er ook alles aan doen.

Een klein buikje

En dat blijkt een geweldige keuze: onder narcose slagen de artsen erin het puin weg te spoelen. Jacqueline brengt hem naar huis en geeft hem een vloeibaar dieet van koemelk, voedt hem bijna de klok rond en houdt hem elke tien tot vijftien minuten rechtop. Hoewel het flink wat tijd nodig heeft, krabbelt de kat op, komt hij aan en krijgt hij zelfs een klein buikje.

Met behulp van twee extra verpleegsters die overdag bij de kat zijn, is Wolfie nu aan het groeien. Hij is een gelukkige, pittige en dappere kitten die een reputatie heeft opgebouwd als onruststoker, vertelt de eigenaar. En nu komt het meest fantastische aan deze super populaire kat: probeer je hem te kussen, dan opent hij zijn mond alsof hij gaat bijten. Maar dat faket hij totaal, het is gewoon zijn lach! Check de ge-wel-dige foto’s hieronder en volg ‘m vooral op Instagram.

Mondays… Am I right?

8,299 Likes, 109 Comments – Wolfie (@wolfie_smiles) on Instagram: “Mondays… Am I right?”

“I know you’re dying to meet me…” ????

7,584 Likes, 49 Comments – Wolfie (@wolfie_smiles) on Instagram: “”I know you’re dying to meet me…” ????”

Love Meow

Reageer op artikel:
Maak kennis met Wolfie, een kat met een overbeet die Instagram verovert
Sluiten