Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Post 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Whut? Je kater bestrijd je vanaf nu gewoon met deze groene kamerplant

Been there done that: het was íets te gezellig, waardoor je íets te laat thuis was en je nu íets te brak wakker bent geworden. En tot overmaat van ramp moet je de deur uit én is de koffie op. Drama. Maar vanaf nu kun je jouw kater bestrijden met een kamerplant, die er nog leuk uitziet ook.

Het klinkt ietwat vergezocht. Want hoe kan een kamerplant nou helpen tegen de misselijkmakende draaierigheid die bij een kater komt kijken? Dat kan niet zomaar, maar wel wanneer je een groene vriend met de naam ‘Coffea Arabica’ op je nachtkastje zet.

Beste medicijn tegen een kater

Een kater is op zich niet heel erg. Vooral niet als je de hele zondag lekker kunt toegeven aan je moeheid en misselijkheid. Gewoon de hele dag in bed liggen met een serie en vooral niet te veel bewegen, dat is het beste medicijn. Maar als je wel verplichtingen hebt, zit er maar een ding op: koffie in je mik en gaan.

Een bakkie pleur zetten is geen hogere wiskunde. Maar als je koffie op is, is het een ander verhaal. Alls we de verhalen moeten geloven is deze struggle met de kamerplant ‘Coffea Arabica’ voorbij. Al moet je er wel veel geduld mee hebben.

Homemade koffiebonen

De ‘Coffea Arabica’ is op het eerste gezicht een heel normaal plantje, met simpele groene bladeren en niet echt een bijzonder uiterlijk. Maar het gezegde “don’t judge a book by it’s cover” geldt ook voor kamerplanten, zo blijkt. Want het is een ware koffieplant.

Oké, de naam ‘koffieplant’ is misschien een beetje overdreven, Want in eerste instantie kun je er niks mee. Hij gaat namelijk pas na een JAAR bloeien. En pas als hij bloeit, komen er besjes aan die je kunt plukken. Deze moet je drogen en pas dan kun je er koffie van zetten.

Kamerplant met medicinale werking

Er zit nog wel een voordeel aan dit plantje, want de koffieplant heeft medicinale werkingen. Hij werkt als een anti-narcotisch middel door het hoge gehalte aan cafeïne in de boontjes. En daarnaast is de plant ook nog werkzaam als braakonderdrukkend middel, wat geen overbodige luxe is met een kater. Een natuurlijk slaapmiddel is het ook.

Tsja. Het kweken van je eigen koffiebonen is dus een flinke geduld-proef. Wij fietsen dan toch liever even naar de supermarkt, met of zonder kater. Maar als jij wel over groene vingers beschikt, is deze plant wellicht een leuk voor in huis.

NSMBL ontdekt: 5 x de meest unieke en gezellige plantenwinkels van Amsterdam

Mooiwatplantendoen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Whut? Je kater bestrijd je vanaf nu gewoon met deze groene kamerplant
Sluiten