Voel je de hoofdpijn al opkomen? Door deze dingen te doen voorkom je een kater

Het is weer eens zover, je hebt toch iets dieper in het glaasje gekeken dan je van plan was en de kater staat voor de deur. Er is geen houden meer aan, morgen wordt je wakker met knallende koppijn en een uitgedroogd gevoel. Tenminste dat denk je, want deze dingen kan je nog doen om de kater te voorkomen.

Niet drinken is natuurlijk dé manier om <a href=”https://www.nsmbl.nl/kater-bestrijden-kamerplant-seo/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>de kater</a> te voorkomen, maar daar is het nu al te laat voor. Gelukkig zijn er aan aantal dingen die je kan doen om de opkomende kater te voorkomen of te verminderen. Zie het als een <em>last minute</em> noodplan, red wat er te redden valt.

<iframe class=”giphy-embed” src=”https://giphy.com/embed/XRJHn8eYxzWWk” width=”480″ height=”320″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>
<h2>Hoe voorkom en verminder je een kater?</h2>
<em>The damage is done</em>, honderd procent voorkomen is bijna onmogelijk. Toch zijn er een aantal dingen die jij als je dronken zelf kan doen om het voor jouw toekomstige katerige zelf verdraagbaar te maken.
<h3>1. Drink water</h3>
Water drinken is de oplossing op ieder probleem en zo ook op de kater. Als jij brak bent voel jij je meestal erg uitgedroogd, dat is de alcohol die z’n nawerk doet. Drink daarom voor het slapen gaan twee of drie grote glazen water, zo <em>tackel</em> je de uitdroging.
<h3>2. Eet voor je drinkt</h3>
Dit is geen straf toch? Een goede bodem doet wonderen. De kater is niet alleen afhankelijk van hoeveel je drinkt, maar ook van hoe het geabsorbeerd en verwerkt wordt. Vooral vettig eten vertaagt de opname van alcohol en vermindert de kater, dus kom maar door met <a href=”https://www.nsmbl.nl/gezonde-pizza-recepten/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>die pizza’s</a>.
<h3>3. Neem wat vitaminepillen</h3>
Het metabolisme van alcohol verbruikt veel vitamines, wat ervoor zorgt dat je <em>the day after</em> nogal futloos wakker wordt. Neem daarom voor het slapengaan twee vitaminepillen, je merkt de volgende ochtend het verschil gegarandeerd.
<h3>4. Ibuprofen is je beste vriend</h3>
Mocht je de hoofdpijn al voelen opkomen en het heel heftig vinden, neem dan alvast een ibuprofen in. Dit is een ontstekingsremmend middel en het vermindert de inflammatie die alcohol veroorzaakt. Vermijdt paracetamol te allen tijde, want in combinatie met alcohol is dit slecht voor je lever en nieren.
<h3>5. Slaap genoeg</h3>
Het slome en brakke gevoel komt vaak deels door de gebroken nacht, probeer daarom uit te slapen als dat kan. Uitgerust wakker worden zorgt ervoor dat de kater een stuk minder heftig aanvoelt.

Toch last van een enorme kater? Dan doet een van <a href=”https://www.nsmbl.nl/recepten-kater/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>deze recepten</a> je vast goed.

Dokter dokter

Reageer op artikel:
Voel je de hoofdpijn al opkomen? Door deze dingen te doen voorkom je een kater
Sluiten